Társoldalunk:

Szexuális zaklatással vádolják a Fradi-verő csatárt

2016.01.24. 22:17

Súlyos vádakkal illette SC Paderborn labdarúgócsapatának játékosait a Westfalenblatt újság munkatársa, aki állítólag szemtanúja volt a futballcsapat szombat éjszakai ámokfutásának. A lap szerint a csapat egy beleki ötcsillagos szállodában randalírozott, és a szombaton a Ferencváros ellen győztes gólt szerző Nick Proschwitz szexuálisan zaklatott egy nőt.

Szombaton a Ferencváros ellen játszotta utolsó mérkőzését a törökországi edzőtáborban a német másodosztályban szereplő SC Paderborn labdarúgócsapata. A meccs 1-0-s német győzelmet hozott, a gólt a 21. percben Nick Proschwitz szerezte.

A játékos azonban nem a győztes találat miatt került a hazai lapok címlapjára, azzal vádolják ugyanis, hogy a beleki szállodában részegen randalírozva szexuálisan zaklatott egy nőt.

Nick ProschwitzForrás: AFP

A Westfalenblatt úgy tudja, hogy a német klub játékosai utolsó éjszakájukon alaposan felöntöttek a garatra, és az ötcsillagos Regnum Carya szállodában először a medencéknél randalíroztak, és virágcserepeket dobáltak a vízbe, majd a folyosóra vizeltek, végül Proschwitz szexuálisan is inzultálta azt a hölgyet (ahogy a lap fogalmazott, „megmutatta neki a férfiasságát”), aki a Match IQ segítségével az edzőtábort szervezte.

Az esetnek több szemtanúja is akadt, többek között a Westfalenblatt újságírója, de a hírt több német lap is átvette.

Forrás: Westfalen-blatt.de

"Ha ez igaz, akkor ez elfogadhatatlan viselkedés, és kizárja, hogy valaha még egyszer a Paderborn mezét viselje” – idézte a lap Wilfried Finke klubelnököt, aki azonnali vizsgálatot rendelt el.

Michael Born sportigazgató azt mondta, először meg kell vizsgálni a vádakat, és beszélni kell a játékosokkal, köztük Nick Proschwitzcal. De erre már csak hétfőn kerülhet sor, a csapat ugyanis a vasárnapi hazaérkezés után szétszéledt, és mindenki hazament a családjához.

Proschwitz 2011-12-ben szerepelt először a Paderborn színeiben, majd Angliában a Hull Cityt, a Barnsleyt, a Brentfordot és a Coventryt erősítette, és tavaly nyáron igazolt vissza a német együtteshez. A 2015-16-os szezonban eddig 19 mérkőzésen ötször volt eredményes.