46 éves visszatérőt ünnepel az angol futball

Barry Richardson, Wycombe Wanderers, foci
Wycombe Wanderers' goalkeeping coach Barry Richardson warms up ahead of the FA Cup third-round football match between Wycombe Wanderers and Aston Villa at the Adams Park stadium in High Wycombe, west of London on January 9, 2016. AFP PHOTO / IAN KINGTON
Vágólapra másolva!
Ugyan Barry Richardson 2005 óta nem védett tétmérkőzésen, a játékengedélye évről évre rendben volt, és gyakran a kispadon várta, hogy vészhelyzetben segítsen aktuális csapatán. A nagy visszatérés szombaton jött el, a Wycombe 46 éves kapusedzője 75 percet kapott, és 1-0-s győzelemre vezette csapatát.

Utoljára 2005-ben, 36 évesen állt tétmérkőzésen a kapuba Barry Richardson, aki akkor a Doncaster Rovers hálóját védte, majd visszavonulva kapusedzőként kezdett el dolgozni.

A játékengedélye ugyanakkor mindig volt, hátha be kell ugrania, de a Nottingham Forest (2008-2009), a Cheltenham Town (2009-2010), majd a Peterborough United (2010-2011) együttesében csak vészhelyzetben kellett cserekapusként a kispadon ülnie.

Barry Richardson Forrás: AFP/Ian Kington

2014 óta a Wycombe Wanderers kapusedzője, de tavaly ugyancsak beugrásra készen várt 35 bajnokin keresztül.

A nagy visszatérésre 2016. január 30-ig kellett várnia,

a 46 éves sportember szombaton - 11 év után - ismét tétmérkőzésen védett.

A negyedosztály középmezőnyében szereplő csapat a második helyezett Plymouth otthonában lépett pályára, és remekül pótolta a 15. percben megsérült Alex Lynchet. A legutóbbi öt bajnokiján mindössze egy pontot szerző Wycombe végül 1-0-ra győzött, azaz Richardson nem kapott gólt.

"Tíz évvel ezelőtt védtem utoljára, akkor eltörtem a lábam, és végül 12 hónapot ki kellett hagynom. Akkor valószínűleg megszabadultam néhány démonomtól. Csodálatos volt visszatérni, sohasem fogom elveszíteni azt az érzést, hogy képest vagyok helyt állni, hiszen a tudás sohasem múlik el” - mondta.