Gólgálát rendezett a Juventus és a Napoli

Mario Mandzukic, Paul Pogba, Juventus, foci
Juventus' forward from Croatia Mario Mandzukic (L) celebrates after scoring a goal with Juventus' midfielder from France Paul Pogba during the Italian Serie A football match between Carpi and Juventus at Alberto Braglia Stadium in Modena on December 20, 2015. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Folytatódik a nagy versenyfutás az olasz labdarúgó-bajnokság élén, a listavezető Napoli és a Juventus egyaránt négy-négy góllal nyert, így a 22. forduló után továbbra is megmaradt a kétpontnyi különbség.

Ha már a nagy köd ellenére végül lejátszották a meccset, a Juventus azonnal nekiesett a Chievónak, és gyorsan megszerezte a vezetést. A torinóiak végig kontroll alatt tartották a találkozót, sokkal nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, de a végén már elszórakozták a helyzeteiket.

A torinói együttes sorozatban 12. bajnokiján nyert, de csak átmenetileg vette át a vezetést, a Napoli ugyanis két órával később ugyancsak négygólos győzelmet aratott.

Pogba is betalált Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A nápolyiakra Paredes ugyan ráijesztett az első félidő közepén, de az Empoli vezető góljára még a szünetig kettővel válaszoltak a hazaiak, a meccs hajrájában pedig José Callejón duplájával 5-1-re alakították az eredményt.

Alaposan meglepte az Inter csapatát a városi rivális Milan, Sinisa Mihajlovic csapata 3-0-ra győzött, így a korábbi listavezető továbbra is csak a 4. helyen áll, és immáron négy bajnoki óta nyeretlen.

Eredmények, Serie A, 22. forduló:
Chievo - Juventus 0-4 (0-2)
gól: Morata (6., 40.), Alex Sandro (61.), Pogba (67.)

Bologna - Sampdoria 3-2 (2-0)
gól: Mounier (12.), Donsah (24.), Destro (87., büntetőből), illetve Muriel (54.), Correa (80.)

Genoa - Fiorentina 0-0

Napoli - Empoli 5-1 (2-1)
gól: Higuaín (33.), Insigne (37.), Camporese (51., öngól), José Callejón (83., 88.), illetve L. Paredes (28.)

Torino - Verona 0-0

Udinese - Lazio 0-0
piros lap: Danilo (42.), illetve Matri (85.)

AC Milan – Inter 3-0 (1-0)
gól: Alex (35.), Bacca (73.), Niang (77.)