Társoldalunk:

Németh a katari liga 10. legértékesebb focistája lesz

2016.02.01. 12:41

Sajtóhírek szerint hárommillió dollárt fizetett Németh Krisztiánért a katari al-Garafa, ezzel a magyar válogatott támadó lett a liga 10. legértékesebb játékosa. Ön szerint jó döntést hozott a magyar csatár?

Az átigazolási statisztikákra szakosodott Transfermarkt.de szerint a katari bajnokság legértékesebb játékosa a brazil-olasz Paulinho. A Gianfranco Zola által vezetett al-Arabi 30 éves árnyékékét 5,95 millió fontra taksálja az oldal. Az egykori U20-as brazil válogatott játékos a Livornóban 2005 és 2014 között 163 meccsen 50 gólt szerzett, a mostani szezonban kilenc gólnál jár.

Némethnek remekül ment a Kansas CitynélForrás: AFP/Jamie Squire

A listán a spanyol Chico a második. A középső védő a spanyoloknál az U21-es válogatottig vitte. A Lehvija játékosa a Barcelona B-ben is szerepelt, majd megfordult a Genoában, a Mallorcában és a Swansea-ben is.

Az arab liga 10 legértékesebb focistája (Németh lehet majd a 10, de még nincs rajta a listán)Forrás: transrfermarkt.co.uk


Az Al-Rajjan középcsatára, Sergio Garcia a német weboldal szerint 4,2 millió fontot ér. Volt klubjai között van a Barcelona, a Zaragoza, a Betis és az Espanyol, kétszer a spanyol válogatottban is szerepelt.

A negyedik Xavit (Al-Szadd) senkinek nem kell bemutatni, a világ- és Európa-bajnok kiválóság pár éve még a világ legjobbjai között volt, és 36 évesen is 3,5 millió fontra taksálják.

Vladimir Weiss és Pintér Ádám 2012-es csatája a spanyol bajnokságbanForrás: AFP/Josep Lago


Németh klubtársa lesz Vladimír Weiss, az egykori szlovák szövetségi kapitány fia. A magyar csatárhoz hasonlóan igazi vándormadár: az Al-Garafa már a második katari klubja, de korábban szerepelt a Manchester Cityben, a Rangersben, az Espanyolban, a Pescarában és az Olimpiakoszban is.

A top 10-ben van még egy al-Garafa-játékos, Jasszin Csihaui. A tunéziai válogatott támadó középpályása az FC Zürichből igazolt Katarba. Csihaui megjárta a 2006-os vb-t, eddig 40 meccsen 10 gólt szerzett a válogatottban.

Fontban a 27 éves Németh vételára 2,1 millió, ezzel épphogy felférhet majd a Transfermarkt top 10-es listájára, leszorítva onnan az iráni válogatott Askan Dedzsagah-t.