Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülés szerint Massimiliano Allegri lesz nyártól a Chelsea menedzsere. Négy évre írhat alá.

A Chelsea mindenben megegyezett Massimiliano Allegrivel, a Juventus vezetőedzője veszi át nyártól a csapat irányítását – írja az olasz átigazolási ügyekben többnyire jól értesült szakportál, a Calciomercato.it.

Allegrinek tavaly majdnem összejött a triplázás Forrás: AFP


Az oldal szerint Allegri négyéves szerződést fog alírni, évente 5,3 millió millió fontos fizetésért. A jelenlegi szerződése jövőre jár le Torinóban, tehát Roman Abramovicsnak, a Chelsea tulajdonosának kivásárolnia sem kell belőle.

A 48 éves Allegri remekül dolgozott az elmúlt másfél évben.

A Juvét tavaly bajnoki címig és BL-döntőig vitte, és bár ebben az idényben rosszul kezdett, épp szerdán döntött klubrekordot sorozatban a 13. győzelmével a Serie A-ban, így a címvédő már a második helyen áll.

A Chelsea viszont az Abramovics-éra legrosszabb szezonját futja.

José Mourinhót decemberben kirúgták a pocsék eredmények miatt, és 2017 nyaráig ideiglenesen Guus Hiddinket nevezték ki a helyére. Azóta az angol sajtó Diego Simeonét (Atlético Madrid), Antonio Contét (olasz válogatott) és Jorge Sampaoli (jelenleg munka nélkül) emlegette az utódjaként. Abramovics állítólag Pep Guardiolát (Bayern München) akarta, ő viszont a Manchester Cityhez megy.

Azért az orosz milliárdos biztos így sem szomorú, elvégre szereti az olasz edzőket: Roberto di Matteót és Carlo Ancelottit is ő szerződtette annak idején.