Vágólapra másolva!
Története során először juthatna fel az olasz élvonalba a Crotone labdarúgócsapata, amely 25 forduló után a Serie B második helyén áll, hátránya csupán egy pont a listavezető Cagliari mögött, de hét ponttal megelőzi a harmadik helyezett Pescarát.

A klubnál azonban nem biztos, hogy minden rendben van, az olasz maffiaellenes nyomozóhatóság (DDA) ugyanis azzal gyanúsítja Raffaele Vrenna tulajdonost, hogy komoly kapcsolatot ápol a helyi maffiával, a Calabria tartományban székelő 'Ndranghetával.

A DDA azt próbálta elérni, hogy klub iratait lefoglalva átfogó vizsgálat indulhasson, de első nekifutásra a bíróság elutasította a kérelmet. A maffiaellenes nyomozóhatóság azonban fellebbezett, és azt szeretné elérni, hogy Vrenna kapcsolatait nyilvánítsák a társadalomra veszélyesnek.

A Crotone a Serie B második helyén áll Forrás: Wikipedia

Raffaele Vrennát 2006-ban egyszer már négy évre börtönre ítélték maffiakapcsolatai miatt, de végül másodfokon felmentették. "Ez egy boszorkányüldözés. Mi a maffia áldozatai vagyunk, és nem olyanok, akik együttműködnének az alvilággal” – tagadta hevesen a vádakat.

A klub történetében korábban volt magyar érdekeltség is, az 1898. június 1-jén, Budapesten született Politzer Lajos 1936 és 1959 között öt alkalommal is dolgozott edzőként a klubnál.