Vágólapra másolva!
Eltört a bokája Holger Badstubernek, a Bayern München és a német labdarúgó-válogatott védőjének.

A súlyos sérülés a Bundesliga-címvédő csapat szombati edzésén történt. A 26 éves középhátvédet már meg is műtötték.

Badstubernek körülbelül három hónapot kell kihagynia, vagyis a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában már biztosan nem léphet pályára a mostani idényben,

de komoly veszélybe került a szereplése a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon is.

Sorra dőltek ki a Bayern védői

A müncheniek védői közül Jérome Boateng, Medhi Benatia és Javi Martinez is sérült, Badstuber pedig a közelmúltban tért vissza, mivel előbb a térde, majd a combja sérült meg.

A 31-szeres válogatott futballista mindössze 17 bajnoki meccset játszott

első komoly sérülése, a 2012 decemberében történt keresztszalag-szakadása óta. A felépülése már az utolsó fázisban tartott, amikor Badstubernek 2013 májusában ismét megsérült a műtött térde, emiatt az egész 2013-2014-es szezont ki kellett hagynia.

A műtét már megvolt, most jöhet a rehabilitáció Forrás: AFP

Ha épp nem a térde, akkor a combja volt sérült

2014 nyarán visszatért, de aztán szeptember közepén combsérülést szenvedett, és ebből csak 2015 februárjában épült fel, majd tavasszal ismét kidőlt, a combjában szakadt el az izom, ami miatt öt hónapig partvonalon kívülre került.

Csapattársai és ellenfelei közül sokan már szombaton jobbulást kívántak neki az interneten. "Kedves Holger, teljes szívemből remélem, hogy hamarosan jobban leszel. Biztos vagyok benne, hogy látjuk egymást Franciaországban, az Európa-bajnokságon - méghozzá a pályán!" - írta a Twitteren a Schalke válogatott hátvédje, Benedikt Höwedes.