Vágólapra másolva!
Az NB I 20. fordulójában a Puskás Akadémia egyetlen saját nevelésű játékossal lépett pályára a Diósgyőr ellen. 2011 óta már több mint 11 milliárd forint került a taopénzékből Felcsútra, ebből nem sikerült felnevelni két játékost, aki ott lehetett volna Robert Jarni kezdőcsapatában. 

A Puskás Akadémia hazai pályán egy korai góllal legyőzte a Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Puskás Akadémia FC - Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
Felcsút, 1627 néző
v.: Vad II.
PAFC: Pogacsics - Pauljevic, Fiola, Kelic, Forró - Zsidai, Márkvárt - Csurko (Bacelic-Grgic, 71.), Lopa, Pekár (Tar, 90.) - Sallai R. (Mészáros K., 62.).
DVTK: Rados - Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes - James (Bacsa, 46.), Elek - Koman, Bognár (Egerszegi, 85.), Barczi - Novothny (Griffiths, 62.).
gól: Pekár (3., 11-esből)
sárga lap: Lopa (7.), illetve Barczi (36.), Lipták (92.)

Ha megnézzük a hazaiak kezdőcsapatát, akkor látjuk, hogy

egyetlen olyan játékos volt a kezdőben, aki az akadémián nevelkedett.

Pogacsics, Pauljevic, Fiola, Forró, Zsidai, Márkvárt és Pekár más NB I-es csapattól került a klubhoz, Kelic, Csurko, Lopa és Pekár pedig külföldről érkezett.

Sallai 17 évesen mutatkozott be az NB I-ben, és állandó tagja a korosztályos válogatottaknak Forrás: puskásakadémia.hu


Az egyetlen kivételt Sallai Roland jelentette, aki 12 éves kora óta Felcsúton, illetve a Videotonnál nevelkedett. Az édesapja egyébként Sallai Tibor, korábbi NB I-es játékos, nagybátyja pedig Sallai Sándor, az 1982-es spanyolországi és 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokság résztvevője.

Dőlnek a milliárdok Felcsútra

A mostani idényre a Magyar Labdarúgó Szövetség 1,73 milliárd forintos támogatást hagyott jóvá a felcsúti fociakadémiát működtető alapítvány javára, így 2011 óta már több mint 11 milliárd forint került a taopénzékből Felcsútra.

A mostani 1,73 milliárd forintnál már többször is jóval többet kapott a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány, a taorendszer beindításának évében 2,8 milliárd, egy évvel később 2,6 milliárd, míg tavaly 2,2 milliárd forint került az alapítványhoz, derül ki a Menedzsment Fórum cikkéből.