Vágólapra másolva!
A Szusza Ferenc Stadion bejáratánál szolgálatot teljesítő rendező követett el mulasztást, és miatta nem jutott be az Újpest-Videoton NB I-es bajnokira Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, és segítője, Andreas Möller.

A Puskás Akadémia-Diósgyőr mérkőzés után az Újpest-Videoton rangadót kívánta megtekinteni Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, és segítője, Andreas Möller, azonban a biztonsági emberek miatt nem jutottak be a stadionba.

Az újpesti klub belső vizsgálatot rendelt el, és hétfőn közleményben jelezték, valóban hibázott a biztonsági szolgálat.

Andreas Möller és Bernd Storck Forrás: Mlsz.hu

„Klubunk vezetősége belső vizsgálatot rendelt el azok után, hogy kiderült: Bernd Storckot, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát és segítőjét, Andreas Möllert nem engedték be az Újpest FC - Videoton bajnoki mérkőzésre, holott érvényes jeggyel és parkolási engedéllyel rendelkezett.

A térfigyelő kamerák felvételének megtekintetése után kiderült, hogy a Szusza Ferenc stadion bejáratánál szolgálatot teljesítő rendező követett el mulasztást, aki nem találta Storck autójának rendszámát a nála lévő listán. Mindez azt is jelenti, hogy első közleményünkben – az akkor rendelkezésünkre álló információk alapján - tévesen állítottuk, hogy a kapitány már a rendőrkordonon sem jutott át.

Az ügy részletes kivizsgálása még tart, igyekszünk megtalálni a konkrét felelősöket, ezt követően pedig haladéktalanul megtesszük a szükséges lépéseket. Addig is elnézést kérünk az érintettektől, Bernd Storcktól, Andreas Möllertől, valamint a rendőrségtől, és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő” - olvasható a közleményben.

Az Origo megkeresésére a Magyar Labdarúgó Szövetség jelezte, nem kíván az üggyel a továbbiakban foglalkozni.

"Eddig sem szerettük volna ügyet csinálni a szombaton történtekből, az Újpest FC mai gesztusa után pedig végképp lezártnak tekintjük ezt az ügyet" - áll a közleményben.