Társoldalunk:

Zamparini harmincadszor váltott edzőt

2016.02.15. 12:57

A hetek óta tartó káosz után hétfőn ismét Giuseppe Iachinit nevezték ki a Balogh Norbertet is foglalkoztató Palermo labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé. Az 51 éves tréner azonnali hatállyal vette át a szakmai munka irányítását, közölte a Serie A tabelláján jelenleg 15. klub.

A Palermo Iachini irányításával kezdte meg a szezont, majd novembertől Davide Ballardini ült a kispadon. Őt január elején váltotta az argentin Guillermo Barros Schelotto, aki azonban egyetlen meccsen sem lehetett ott a pálya mellett, mert nem volt meg a szükséges licence. Múlt csütörtökön ideiglenesen Giovanni Bosit és Giovanni Tedescót bízták meg a csapat irányításával.

Maurizio Zamparini klubelnök nyílt levélben kért elnézést a szurkolóktól "az elmúlt hónap káoszáért", amely szerinte paradox események miatt alakult ki. A szicíliai klubnál az elmúlt 13 évben - Zamparini irányítása alatt - 30 alkalommal volt edzőváltás.

Giuseppe Iachini visszatért PalermóbaForrás: AFP/Carlo Hermann

A klubelnök nem először csábított vissza korábban kirúgott edzőt. Regnálása alatt a csúcsot Francesco Guidolin tartja, aki négyszer is ült a kispadon, de Stefano Colantuono, Davide Ballardini, Delio Rossi, Giuseppe Sannino és Gian Piero Gasperini visszatért még egy-egy alkalommal.