Vágólapra másolva!
Tiltakozást terveznek a Manchester United labdarúgócsapatának szurkolói azért, mert 71 fontot (28 500 forintot) kell fizetniük egy jegyért a dán Midtjylland otthonában csütörtökön sorra kerülő Európa Liga-mérkőzésre.

A brit média értesülései szerint a drukkerek azt tervezik, hogy molinókat helyeznek ki, ezzel kifejezve elégedetlenségüket a belépő ára miatt.

A Southampton szurkolóinak csupán 22 fontot kellett fizetniük egy jegyért tavaly augusztusban, amikor a csapat a Midtjyllandhoz utazott az EL-selejtező utolsó fordulójában.

- nyilatkozta Andy Mitten, a United szurkolói magazinjának szerkesztője, és hozzátette, legutóbb a Bajnokok Ligájában a három idegenbeli csoportmérkőzés kombinált jegyára volt 75 font.

Ez pedig egy négy évvel ezelőtti tiltakozás Forrás: AFP/Paul Ellis

"Azt gondolják, hogy a manchesteri drukkerek háromszor gazdagabbak, mint a Southampton szurkolói? Lehúznak minket és a saját rajongóikat is" - fogalmazott.

A múlt héten

a Liverpool tulajdonosai visszavonták a tervüket,

amely szerint a következő szezonban már 77 fontot kérnének a legdrágább belépőért az Anfield Roadon. A február 6-i Sunderland elleni hazai meccsen ugyanis a drukkerek a tervezett emelés elleni tiltakozásul a 77. percben kivonultak a stadionból.

Az MU csütörtökön 18 órakor lép pályára a Midtjylland vendégeként a nyolcaddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén. A visszavágót jövő csütörtökön rendezik.