Társoldalunk:

Neymar összekerülhet Suárezzel

2016.02.18. 18:50

Vasárnap New Yorkban kisorsolják az idei Copa América csoportbeosztását. Az első kalapba a házigazda Egyesült Államok mellett Mexikó, Argentína és Brazília került, a címvédő Chile csak a másodikból várja a folytatást.

A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) a nyáron ünnepli alapításának 100. évfordulóját, és száz éve rendezték az első Copát is – ennek tiszteletére az idei verseny a Copa América Centenario elnevezést kapta.

A sorozat 45. kiírása során először fordul elő, hogy nem Dél-Amerika valamelyik országa, hanem az Egyesült Államok ad otthont a június 3-26. közötti eseménynek, amely sorsolását vasárnap, New Yorkban tartják.

Luis Suárez és Neymar: csapattársból ellenfelek?Forrás: AFP/Josep Lago

A CONMEBOL elkészítette a kiemelést, az első kalapba a házigazda Egyesült Államok mellett Mexikó, Argentína és Brazília került, azaz elképzelhető hogy Neymarék már a csoportküzdelmek során összetalálkoznak a címvédő Chilével vagy az ugyancsak bombaerős, Luis Suárezzel felálló Uruguayjal.

A második kalapba rajtuk kívül még Ecuador és Kolumbia került. A harmadik kalapban Costa Rica, Haiti, Jamaica és Panama, a negyedikben Bolívia, Paraguay, Peru és Venezuela várja a sorsolást.

Az idei Copa nem kvalifikál sehová, a 2017-es Konföderációs-kupában a tavalyi győztes Chile indul majd.