Rooney lehet a kínai bajnokság első megasztárja

Wayne Rooney, Manchester United, foci
BELGIUM, Bruges : Manchester United's Wayne Rooney gestures during the UEFA Champions League playoff football match between Club Brugge and Manchester United at Jan Breydel Stadium in Bruges, on August 26, 2015. AFP PHOTO/Emmanuel Dunand
Vágólapra másolva!
A Manchester Evening News úgy tudja, írásbeli ajánlat futott be Kínából Wayne Rooneyért, akiből krőzust csinálna a meg nem nevezett klub. 

A ManUnited 30 éves csapatkapitánya a héten elszenvedett sérülése miatt másfél hónapot kihagyni kényszerül, így ha nem is kacsa a hír, annyi bizonoyos, hogy csak nyáron jöhet össze a megatranszfer. Arról nem szólnak a hírek, hogy a MU-nak mennyit kínai a kínai klub, azt azonban tudni vélik az angol lapnál, mennyi lesz Rooney fizetése.

A M.E.N azt írja,

Rooney heti 500 ezer fontot, durván 204 millió forintot kereshet Kínában,

azaz a napi bére közel 30 millió forintnak felelne meg.

Wayne Rooney Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A hírt még nem kommentálták a ManUnited vezetői, de Ed Woodward alelnök a héten azt mondta, "Ha mást nem is, Kína jó lehetőséget kínál, ha el akarunk adni játékosokat." Rooney 12 éve játszik a klubnál, és várhatóan még idén a klub történetének legeredményesebb gólszerzője lesz Sir Bobby Charltont letaszítva a trónról.