Szép szólógól és hatalmas hiba kellett Egervári első győzelméhez

Egervári Sándor,  Pisont István, Diósgyőr, Diósgyőri VTK, DVTK, foci
Miskolc, 2016. január 5. Egervári Sándor, a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának új vezetőedzője (b) beszél, mellette Pisont István másodedző a DVTK új szakmai stábjának bemutatkozó sajtótájékoztatóján a diósgyőri stadionban 2016. január 5-én. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
A DVTK 2-1-re nyert a vendég Honvéd ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában. A kilencedik helyezett diósgyőriek a hatodik - hazai pályán az ötödik - győzelmüket aratták, ezzel egy pontra felzárkóztak az éppen előttük álló Honvédra.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 2-1 (2-0)
Diósgyőr, 3000 néző
v: Kassai
Diósgyőr: Rados - Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes - Koman (Bognár, 94.), Egerszegi, Elek - Bacsa, Novothny (Griffiths, 59.), Barczi (Tamás, 70.).
Honvéd: Horváth A. - Botka (Gazdag, 64.), Bobál D., Ignjatovic (Prosser, a szünetben), Lovric - Szilágyi (Ikenne-King, a szünetben), Hidi, Nagy G., Kamber - Vernes, Eppel.
gól: Bacsa (17., 34.), illetve Kamber (69.)
sárga lap: Kovács G. (71.), Tamás (81.), Rados (88.), illetve Ignjatovic (23.), Szilágyi (28.), Ikenne-King (47.), Nagy G. (74.), Gazdag (76.)

Aktívabb volt, többet kezdeményezett a Diósgyőr az első félidőben, s adódó lehetőségei közül Bacsa Patrik révén kettőt kihasználva magabiztos előnyhöz jutott a szünetig. Az elsőnél egy olyan szólót mutatott be, amelyben három védőt is faképnél hagyott, a másodiknál pedig azt használta ki, hogy Vernes a saját 16-osán belül adta el a labdát egy borzalmas passzal. De a hazaiaknak volt még ziccere Novothny révén is, Lipták pedig kapufát fejelt.

A végén nagyon nyomott a Honvéd

A második félidő elején mindkét oldalon adódtak helyzetek, de nem a DVTK növelte előnyét, hanem egy szabadrúgás után szépített a Honvéd, amely aztán aktívabb is maradt. A fővárosi csapat a hajrában kapuja elé szorította ellenfelét, de több gól már nem esett, így a téli szünetben kinevezett Egervári Sándor vezetőedző győzelemmel mutatkozott be hazai közönség előtt.