Vágólapra másolva!
A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül szervezésében a Ferencváros meccseit bojkottáló szurkolók ankétot tartottak, és azt a döntést hozták, hogy leülnek tárgyalni a klub elnökével, Kubatov Gáborral. 

Korábban arról szóltak a hírek, hogy az ultrák esetleg feloldják a bojkottot, és hajlandóak lesznek alávetni magukat a vénaszkennernek, de végül ez nem történt meg. Annyi előrelépés azonban történt, hogy a nagyjából 600 megjelent fradista

eldöntötte, újrakezdik a tárgyalásokat a Fradi elnökével, Kubatov Gáborral.

A Fradi-tábor gyakorlatilag még be sem tette a lábát az új stadionba, hiszen az időközben megbukott és visszavont szurkolói kártyán kívül az FTC vénaszkenneres azonosítást is kötelezővé tett a szurkolók számára, amit a tábor visszautasított. Azóta vagy az utcán szurkolnak, kivetítők előtt, vagy más eseményeken biztatják a Fradi más csapatait, például a női kézilabdázókat.

Emlékezetes balhé volt a Zeljeznicar elleni meccsen, ahol a hazai szurkolók is beszálltak a harcba. Forrás: Admir.Kuburovic.Tesla FOTO/Admir Kuburovic-Tesla

A magát C-középnek nevező tábor videókat is készített az ankétról, melynek három fő témája volt: a hagyományok semmibe vétele, a vénaszkenner, és hogy mikor tér vissza a Tábor a lelátóra.

Hamberger Ádám, a Green Monsters vezetője azt mondta: "Nem tudjuk elfogadni, hogy a klub célja, hogy kiszorítsa a stadionból az 1928 óta létező B-közepet. A Ferencváros attól más, mint a többi klub, hogy a szurkolótábor, a vezetőség és a csapat együtt alkot egy nagy egységet. A Ferencváros mára elveszítette azt, amitől Ferencváros" – fogalmazott Hamberger.

A Ferencváros szurkolóinak hosszú távú célja az, hogy a pártolói tagság intézményén, az FTC Baráti Körön keresztül a nyugati modellek alapján valós beleszólásuk legyen a klub életébe.

A drukkerek szerint szándékosan lehetetleníti el őket a klub, és ezzel szemben egyetlen fegyverük lehet: a kitartás és kompromisszumkészség.

A mintegy 500 fő végül közös szurkolással zárta az ankétot.