Vágólapra másolva!
Paul Breitner, a Bayern München egykori világ- és Európa-bajnok labdarúgója azt mondta, semmi esélyt nem ad a Juventusnak a Bayern elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben. Pedig a bajorok egyszer már ráfizettek Breitner nagyképűségére.

Paul Breitner, a Bayern München egykori világ- és Európa-bajnok játékosa úgy véli, a bajor csapattal csak a Barcelona és a Real Madrid veheti fel a versenyt, így a Juventusnak sem lesz esélye a BL-nyolcaddöntős párharcban.

„Kétszer is meg kell mutatnunk a klasszisunkat a Juventus ellen, mert az a csapat nincs azonos szinten velünk. Sőt, még a PSG sem.

– jelentette ki a keddi, torinói párharc előtt.

35 éve a Liverpoolt is leszólta

Érdekes, hogy Breitner nagyképűsége miatt egyszer már kínos helyzetbe került a Bayern a BL-ben, amikor még BEK-nek hívták a sorozatot.

Az 1980-81-es elődöntőben a német klub a Liverpoollal került szembe, és a magyar Csernai Pál által irányított csapat kiváló védekezést bemutatva 0-0-ra végzett az Anfielden.

Paul Breitner Forrás: AFP/Dani Pozo


A visszavágó előtt az akkor a Bayern szupersztárjának számító Paul Breitner kijelentette, a Liverpool nélkülözi a szükséges játékintelligenciát, ezért

nem lesz esélye a továbbjutásra.

A Liverpool Echo visszaemlékezése szerint a Liverpool másodedzője, Joe Fagan úgy hergelte a játékosait, hogy a német interjú fordítását kitette az öltöző falára. A Bayern eközben már a meccs előtt tájékoztatókat osztogatott a szurkolóinak arról, hogy hogyan juthatnak majd el legkönnyebben a BEK-döntő helyszínére, Párizsba.

A Liverpool két kulcsembere, Phil Thompson és Alan Kennedy nélkül állt fel, majd a 9. percben sérülés miatt elveszítette legnagyobb csillagát, Kenny Dalglisht.

A legendás edző, Bob Paisley azonban szenzációsan meccselt,

a fiatal Sammy Lee leradírozta a pályáról Breitnert, és a Dalglish helyére beálló, teljesen ismeretlen Howard Gayle-lel sem tudtak mit kezdeni a bajorok.

A meccs összefoglalója, az elején Dalglish sérülésével:

A mérkőzés 1-1-re végződött, Ray Kennedy 81. percben szerzett góljára Karl-Heinz Rummenigge hiába válaszolt. Idegenben szerzett góllal a Liverpool jutott be a döntőbe, melyet aztán meg is nyert a Real Madrid ellen.

A Juventus-Bayern meccs mellett kedden rendezik az Arsenal-Barcelona párharc első mérkőzését is. Szerdán a Dinamo Kijev-Manchester City és a PSV-Atlético Madrid mérkőzéssel zárul a nyolcaddöntő első köre. A múlt heti meccsekről itt és itt olvashat.