Vágólapra másolva!
Nagyon fura körülmények között esett ki az ifjúsági Bajnokok Ligájából a Valencia U19-es csapata.

A spanyolok a címvédő Chelsea-vel játszottak a negyeddöntőbe jutásért, és a szabályok szerint a továbbjutás egy meccsen dőlt el, amit az angolok otthonában játszottak. A Chelsea Jay DaSilva góljával szerzett vezetést, majd a Valencia Carlos Soler tizenegyesével egyenlített.

A spanyolok eldönthették volna a meccset, de a 83. percben hiába kaptak újabb büntetőt, Ismael Martínez a kapu fölé lőtte.

Mivel ez kimaradt, jöhetett a büntetőpárbaj, és itt lett jelentősége annak, hogy a meccset egy edzőpályán játszották, és olyan kapura lőtték a büntetőket, amely nincs fixen rögzítve, hanem mozgatható.

A második párban ugyanis spanyol részről Alberto Gil a jobb sarokba gurította a labdát, amely a merevítővasról kipattant, és ez a bírót olyannyira megzavarta, hogy annak ellenére sem adta meg a gólt, hogy egyértelműen a gólvonalon túlról jött ki.

A folytatásban már senki nem hibázott, így amikor az ötödik körben Tammy Abraham belőtte a maga 11-esét, a Chelsea-játékosok ünnepelhettek, a Valencia fiataljai pedig továbbra is mondták a magukét a bírónak, ami persze a végeredményen már nem változtatott. Ettől még megértjük őket, szörnyű lehet így kiesni.