Megtörhet a Manchester City BL-nyolcaddöntős átka

Sergio Aguero (Manchester City), Aleksandar Dragovic (Dinamo Kijev), foci
Manchester City's Argentinian forward Sergio Aguero (R) vies with Dynamo Kiev's Austrian defender Aleksandar Dragovic during the UEFA Champions league round of 16, first leg, football match FC Dynamo Kyiv vs Manchester City FC at the NSC Olimpiski stadium in Kiev on February 24, 2016. AFP PHOTO / GENYA SAVILOV
Vágólapra másolva!
Az elmúlt két évben egyaránt a Barcelona jelentette a végállomást a Manchester City labdarúgócsapatának a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjében, ezúttal azonban jó esélyük van az angoloknak, hiszen az első mérkőzésen 3-1-re nyertek a Dinamo Kijev otthonában. A PSV 20 percet emberhátrányban játszva ikszelt az Atlético Madriddal Eindhovenben.

Eredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Dinamo Kijev (ukrán) - Manchester City (angol) 1-3 (0-2)
gól: Bujalszkij (58.), illetve Agüero (15.), David Silva (40.), Touré (90.)

A Manchester City Kijevben lépett pályára a Dinamo ellen, és az angolok abban bíztak, hogy ha az előző két szezonban egyaránt a Barcelona ellen kipottyantak, akkor a mostani nyolcaddöntőt behúzzák az ukránok ellen.

A csapat nem a legjobb formában várta a mérkőzést, 2008 óta először fordult elő, hogy egymás után két hazai bajnokit is elbukott, ráadásul a sok sérült miatt a Chelsea elleni FA-kupa-párharcot is feladta, és belefutott egy komoly 5-1-es zakóba.

Sergio Agüero (b.) szerezte a City első gólját Forrás: AFP/Genya Savilov

A Kijev azonban más kalibernek számított, a 15. percben Yaya Touré lefejelt labdáját Sergio Agüero bevágta (0-1).

A 22. percben ismét Agüero került helyzetbe, de ezúttal rontott. A 40. percben jött az újabb angol gól, Agüero átadását követően Sterling jól centerezett, David Silva pedig közelről nem hibázott (0-2).

Egy perc sem telt el, Agüero harcolt ki lövőhelyzetet, de csúnyán a bal kapufa mellé tüzelt.

A második félidőt lendületesen kezdte a Dinamo, és hasonlóan a keddi Juventus-Bayern mérkőzéshez 0-2 után egész gyorsan sikerült szépítenie. Az 58. percben Vitalij Bujalszkij lövése megpattant Otamendin, és így védhetetlenül vágódott a jobb sarokba (1-2).

A 79. percben ismét Bujalszkij villant, de Hart nagyot védett. A másik oldalon Touré fejelhetett teljesen egyedül, de közelről a kaput sem találta el. Lábbal viszont jobban ment neki, és a 90. percben egy 16 méteres mesteri tekeréssel beállította a 3-1-es végeredményt.

Eredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
PSV Eindhoven (holland) - Atlético Madrid (spanyol) 0-0
piros lap: Pereiro (68.)

A 2014-ben döntős, tavaly negyeddöntős Atlético Madrid története során még soha nem jutott túl holland ellenfélen oda-visszavágós párharcban, ezúttal azonban az első félórában mindent eldönthetett volna. A 4. percben Vietto lépett ki egyedül, a megcsúszó labdát éppen utolérve átemelte Zoet kapust, azonban a visszaloholó Bruma a gólvonal elől mentett.

A 10. percben Locadia esett el a 16-oson belül gyanús körülmények között, de a bíró nem adott tizenegyest a hazaiaknak.

A 30. percben Griezmann kapott parádés indítást, több méter előnnyel mehetett kapura, de lövését a leülő Zoet kapus, bal kézzel, bravúrral védte.

Az ellenakcióból Oblak is bemutatott egy bravúrt, végül a tűzijáték után felszabadítottak a spanyol bekkek.

A második félidőben folytatódott a csata, a 62. percben Godín ugyan gólt fejelt, de a visszajátszásból jól látszott, hogy védőjét meglovagolva jutott helyzeti előnyhöz, így a játékvezető jól döntött, amikor érvénytelenítette a találatot.

A 68. percben megfogyatkoztak a hazaiak, Pereiro lekönyökölte uruguayi honfitársát, Godínt, és miután már volt egy sárga lapja, el kellett hagynia a pályát.

Az utolsó húsz perc nyomasztó madridi fölényben telt., de Fernando Torres és Griezmann képtelen volt megtalálni a rést a holland védelmen. A vége 0-0 lett, így maradt esélye a PSV-nek a továbbjutásra.