Társoldalunk:

Lengyelországba igazolt a magyar futball nagy reménysége

2016.02.25. 21:56

Ismét csapatot vált az U20-as Európa-bajnokság ezüstcipőse, Mervó Bence, aki nyáron a Sionhoz igazolt, de nem játszott egyetlen egyszer sem. Kölcsönben Lengyelországba kerül Bernd Storck felfedezettje. 

Mervó a világbajnokság után az MTK-ba igazolt, de nem lépett pályára, mivel a felek abban állapodtak meg, hogy edzéslehetőséget biztosít neki a klub, de elengedi, ha érdeklődés van iránta. A Sion végül elvitte a fiatal támadót, de az átigazolási szezon zárulta után, így ott sem játszhatott egyszer sem, és a klub nem is nevezte az Európa Ligára - amiből egyébként kiesett a 16 közé jutásért játszott meccsen a Braga ellen.

A svájciak úgy döntöttek, fél évre kölcsönadják Mervót, hogy játéklehetőséghez jusson. A célpont a lengyel bajnokság lett, és Mervó csütörtökön el is utazott a Slask Wroclawhoz orvosi vizsgálatra (a lengyel átigazolási időszak február végéig tart).

Mervó BenceForrás: MTI/EPA/John Cowpland

A Csakfoci megkereste a játékos menedzserét, Pataky Tibort, aki azt mondta, "Bence számára kulcsfontosságú a minél több játéklehetőség, és a Sion vezetőivel is egyeztetve arra a megállapodásra jutottunk, hogy a következő fél évben, nyárig kölcsönben máshol folytatja a játékos."

A Slask délután be is jelentette, hogy Mervó náluk folytatja nyárig.