Vágólapra másolva!
Megkapták a végső jóváhagyást a Tottenham Hotspur labdarúgóklub új stadionjának tervei, a munkálatok pedig már meg is kezdődtek a White Hart Lane melletti területen.

Az angol élvonal második helyén álló csapat honlapjának beszámolója szerint csütörtökön Boris Johnson londoni polgármester is rábólintott a 400 millió font (156,8 milliárd forint) költségvetésű beruházásra, amely a jelenlegi aréna mellett valósul meg.

A tervek szerint a 61 ezer férőhelyes stadionba a 2018/19-es szezonban költözik a csapat, de az

egyelőre nem ismert, hogy az építkezés ideje alatt hol rendezik majd hazai mérkőzéseiket.

Az új komplexum területén szálloda, sportközpont, egészségügyi központ, klubmúzeum és lakóingatlanok is épülnek.

We can confirm that the Northumberland Development Project has now received approval from the Mayor of London – http://spurs.to/PlanningUpdate25Feb

Posted by Tottenham Hotspur on Thursday, February 25, 2016

Daniel Levy klubelnök úgy fogalmazott: a polgármester támogatása az építkezés újabb jelentős és létfontosságú mérföldköve. Az előkészítő munkálatok már megkezdődtek, a tervezési folyamat pedig a végső szakaszban tart.

Az elnök emlékeztetett rá, hogy a White Hart Lane már több mint 130 éve a Tottenham Hotspur otthona, azonban az új, világszínvonalú létesítmény befogadóképessége csaknem a kétszerese lesz a mostaninak. A londoni klubcsapatok stadionjai közül ez lesz a legnagyobb, mert telt ház esetén ezerrel többen lehetnek a lelátóin, mint az ősi rivális Arsenal otthonául szolgáló Emirates Stadionban.