Az MLSZ akarata is érvényesült Infantino kinevezésével

Zürich, 2016. február 26. A svájci Gianni Infantino beszédet mond, miután a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) új elnökének választották a szervezet rendkívüli kongresszusán, a zürichi Hallenstadionban 2016. február 26-án. (MTI/EPA/Ennio Leanza)
Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség örül a FIFA-elnökválasztás eredményének, Gianni Infantino győzelmének - mondta az MLSZ honlapjának Berzi Sándor MLSZ-alelnök, miután hazatért a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség pénteki, zürichi rendkívüli kongresszusáról.

"A Visegrádi Hatok szövetségének országai ugyanis Gianni Infantinót támogatták, vagyis a választás során az MLSZ akarata is érvényesült" - fogalmazott Berzi, aki Csányi Sándor elnökkel és Vági Márton főtitkárral együtt képviselte az MLSZ-t a svájci eseményen, amelyen a tagországok küldöttei az UEFA eddigi főtitkárát választották meg a szervezet élére.

Berzi Sándor, aki az MLSZ nemzetközi ügyekért is felelős alelnöke, az mlsz.hu-nak elmondta: Infantino átfogó programmal jelentkezett az elnöki posztra, és

elsősorban tudásával, felkészültségével, tapasztalatával, részben pedig szimpatikus személyiségével sikerült meggyőznie

a tagszövetségek nagy részét arról, hogy a FIFA-nak rá van szüksége ebben a rendkívül nehéz időszakban, amikor a szervezet teljes megújulását kell előkészíteni és levezényelni.

Gianni Infantino beszédet mond, miután a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) új elnökének választották Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Ennio Leanza

"Azzal, hogy

a következő időszakban, de ennél is fontosabb, hogy Gianni Infantino a szolidaritásra építve a labdarúgás fejlesztését és hosszabb távú érdekeit figyelembe véve fogja végezni a munkáját" - jelentette ki Berzi Sándor. Az alelnök hozzátette: fontos, hogy Infantino az Európán kívüli szavazókat is meggyőzte, ez korábban nem volt jellemző az elnökválasztások során.

"Már az első körben is ő kapta a legtöbb szavazatot, a második kör végeredménye pedig egyértelműen azt mutatja, hogy a világ nagyon sok részéről kapott támogatást az újonnan kinevezett elnök" - mondta Berzi Sándor a FIFA 45 éves új vezetője, a svájci-olasz kettős állampolgárságú jogász zürichi sikeréről. Infantino a FIFA kilencedik elnöke, akinek megbízatása 2019-ig szól.