Társoldalunk:

440 millióért kap stadiont egy NB III-as csapat

2016.03.02. 12:54

Kétezer fő befogadására alkalmas, 800 ülőhellyel rendelkező futballstadion épül fel az év végéig 440 millió forintos állami támogatással Kozármislenyben. 

Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) helyettes államtitkára kiemelte, hogy hiánypótló fejlesztés kezdődhet meg, amelynek eredményeként a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) besorolása szerinti E kategóriás stadion épül. 

A kozármislenyi önkormányzat meglévő sportlétesítményének fejlesztése során a centerpálya rekonstrukciója mellett új lelátó és kiszolgálóépület kivitelezése kezdődik március 7-én. Hozzátette, az országosan 28 elemet tartalmazó stadionfejlesztési program várhatóan 2017 végére fejeződhet be. 

1 milliárd forint soron kívül

Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a város sportéletének utánpótlás-nevelését és szakmai innovációját országos szinten is kiemelkedőnek nevezte. 

A képviselő hangsúlyozta, a stadionfejlesztést célzó összeggel együtt két év alatt több mint egymilliárd forintos soron kívüli támogatásban részesítette a kormány a kozármislenyi önkormányzatot. Ennek magyarázata, hogy a baranyai megyeszékhely szomszédságában található város lakossága 15 év alatt két és félszeresére, több mint 6000 főre nőtt. 

A Kozármisleny 13 pontos előnnyel vezeti az NB III Közép csoportját, a Magyar Kupa korábbi négy fordulójában pedig az NB II-es Siófok mellett kiejtett három NB I-es csapatot, a Puskás Akadémiát, a Diósgyőrt és a Honvédot. 

Véget ért a kozármislenyi csoda

Az Újpest és a Békéscsaba is harmadosztályú ellenfél búcsúztatásával jutott a Magyar Kupa elődöntőjébe. Előbbi kettős győzelemmel ejtette ki a Tiszaújvárost, miután a hazai pályán aratott kiütéses, 8-1-es sikerét követően idegenben 2-0-ra nyert. A Békéscsaba viszont a vártnál nehezebben jutott tovább: 2-1-es előnyről várta a kozármislenyi visszavágót, amelyen hátrányba került, de a második félidőben sikerült egyenlítenie, ezzel az elődöntőbe kerülést is kivívnia.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

Kozármisleny FC (III.)-Békéscsaba 1912 Előre 1-1 (1-0)

Továbjutott: a Békéscsaba 1912 Előre 3-2-es összesítéssel.

Tiszaújváros (III.)-Újpest FC 0-2 (0-0)
Tj.: az Újpest FC kettős győzelemmel, 10-1-es összesítéssel.