Nem úszhatja meg a börtönt az angol válogatott futballista

Adam Johnson, foci
Former Sunderland footballer Adam Johnson (C) leaves Bradford Crown Court in Bradford, northern England, on March 1, 2016. Former Manchester City and Sunderland star Johnson on Febraury 29, 2016, admitted one count of sexual activity with a child and another of meeting a child following grooming. The 28-year-old denies two counts of sexual activity with the girl, who was 15 years old at the time of the alleged incident. PAUL ELLIS / AFP
Vágólapra másolva!
Akár tíz év börtönt is kaphat Adam Johnson, a Sunderland korábbi válogatott labdarúgója, akit a bíróság bűnösnek talált kiskorúval történő szexuális érintkezés vádjában.

Jonathan Rose bíró úgy nyilatkozott, hogy Johnson semmiképpen nem úszhatja meg a börtönbüntetést, amelynek mértékéről két-három hét múlva döntenek, de mértéke akár tíz év is lehet.

„Búcsúzzon el a lányától, mert a börtönbüntetés azt jelenti, egy ideig nem láthatja majd” – mondta a korábbi 12-szeres válogatott labdarúgónak, aki rezzenéstelenül hallgatta az ítéletet.

Adam Johnson nem kerülheti el a börtönt Forrás: AFP/Paul Ellis

A 28 éves középpályást tavaly március elején vették őrizetbe, miután kiderült, hogy 2014. december 30-a és 2015. február 26-a között többször is találkozott a lánnyal. Az eset úgy került napvilágra, hogy a kislány a közösségi médiában hencegett azzal, hogy egy futballistával van viszonya, ráadásul Johnson néhány képen még pózolt is a lánynak. A rendőrségnek a lány apja jelentette az ügyet.

Johnson február 10-én beismerte a bíróságon, hogy kiskorúval folytatott szexuális viszonyt, de amíg ő csak csókolózásról, addig áldozata orális szexről számolt be.

A középpályás a Middlesbrough csapatánál kezdte pályafutását, később a Manchester Cityt erősítette. 2012-ben a Sunderland 10 millió fontot fizetett érte, és négyéves szerződést kötött vele, de február elején azonnal kirúgta.