Vágólapra másolva!
Veszélybe került Armin Veh vezetőedző állása az Eintracht Frankfurtnál, miután a Huszti Szabolcsot is foglalkoztató klub 2-0-ra kikapott Berlinben, és visszaesett az osztályozót jelentő, 16. helyre a Bundesligában.

Rossz formában van a Frankfurt. Tavaly november 21. és december 13. között zsinórban négy meccsen kikapott, utána viszont sikerült két bajnokit is megnyerni (a Werder és a Wolfburg ellen, otthon). Akkor úgy tűnt, kimászott a gödörből a csapat, ám

a folytatás pocsék lett.

Január 30-a óta hat bajnokin mindössze két pontot szerzett (0-0 a Hamburg és a Schalke ellen, otthon), a Hertha elleni, szerdai vereséggel pedig osztályozós helyre került.

A vezetőkben felmerült, hogy talán azonnal edzőt kellene cserélni, ha szombaton az Ingolstadt ellen is folytatódik a rossz széria.

Dollnak Németországban is jó a renoméja Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Armin Veh helyére

több jelöltje is van az Eintracht sportigazgatójának,

Bruno Hübnernek. Mivel szezon közben vagyunk, érthetően főleg munkanélküli edzőknek udvarolna Huszti Szabolcs klubja, így jön a képbe Jos Luhukay, Dárdai Pál berlini elődje, illetve Kosta Runjaic, aki legutóbb a Kaiserslauternnél dolgozott.

Ami pedig a magyarok számára a legérdekesebb, hogy

a Ferencvárossal remeklő Thomas Dollt is szívesen látnák Frankfurtban.

Az információt közzétevő Bild hozzáteszi, hogy a Ferencváros edzőjét nem most, hanem a szezon után szerződtetné egykori klubja - kérdés, akkor első vagy másodosztályú lesz-e az Eintracht. Doll 1993 és 1996 között a Frankfurtban futballozott, így a viszonyokkal tökéletesen tisztában lehet, igaz, korábban azt mondta, jól érzi magát Magyarországon.

Frankfurtban hasonlóan gondolkodnak Ralph Hasenhüttlről, mint Dollról, az Ingolstadt trénere szintén csak nyáron számíthat majd konkrét megkeresésre Frankfurtból.