Vágólapra másolva!
A névadó szponzor elhatárolódott a Groupama Aréna Facebookon megjelent promóvideójától, mondván, "cégfilozófiájával és kultúrájával összeegyeztethetetlen". A Fradinak egyáltalán nem tetszik a videó, amelyről kiderült, hogy a stadion üzemeltetője készítette.

A Puskás Akadémia elleni meccs promóciós videójában a stadion egy takarítója a kulcslyukon keresztül leskelődik egy nő után az öltözőben, miközben szexista megjegyzéseket tesz.

A felvétel a Groupama Aréna hivatalos Facebook-oldalán jelent meg, amelynek impresszumában a stadionüzemeltető Lagardere Sports Hungary Kft. neve szerepel.

A Puskás elleni meccset népszerűsítő videó:

A videó nem a Groupama Aréna, hanem a Ferencvárosi Torna Club alkotása volt – írta az Origónak a Groupama Biztosító pr-ügynöksége arra reagálva, hogy mi is beszámoltunk róla: a Groupama Aréna kínosan suttyó módon népszerűsíti a Ferencváros következő bajnokiját.

A videót végül valóban törölték, de még sok helyen megtekinthető Forrás: Facebook

Megkérdeztük a Ferencvárost, hogy valóban a klub készítette-e a videót, és mit gondolnak róla. A Ferencváros sajtóosztálya szűkszavúan válaszolt megkeresésünkre, szó szerint ennyit írtak:

A Groupama Biztosító mindenesetre azt is írta, hogy a videó a vállalat "cégfilozófiájával és kultúrájával összeegyeztethetetlen. Tartalmáról és nyilvánosságra hozataláról társaságunknak nem volt tudomása" - írták az ügynökségtől még az első körben.

Ha sem a Groupama, sem a Fradi, akkor ki a hunyó?

A Fradi válaszának tudatában újra megkerestük az ügynökséget, hogy végre kiderüljön, ki készítette a videót, és ki posztolta ki a Groupama Facebook-oldalára. Az ügynökségtől azt a választ kaptuk, hogy "nem a Ferencváros és nem a Groupama megrendelésére, illetve nem az említettek közreműködésével készült a videó".

Érdeklődésünkre, hogy a Groupama részéről lesz-e következménye a nőnapi meglepetésnek, az ügynökségtől azt válaszolták, egyelőre zajlik az egyeztetés.

Az Aréna üzemeltetője készíttette

A Groupama Aréna hivatalos Facebook-oldalán kedd este 19 órakor egy közlemény jelent meg, amelyben azt írják, a stadion üzemeltetője, a Lagardere Sports Hungary készíttette a videót, amelyhez sem a Groupama Biztosítónak, sem a Ferencvárosnak nincs köze. A felvételt az oldalról eltávolították, de mint ahogyan a cikkünkben, úgy más helyeken is továbbra is megtekinthető.

"A Lagardere Sports Hungary elnézést szeretne kérni azoktól, akiket a tartalommal megbántott, és ezúton fejezi ki a hölgyek iránt érzett nagyrabecsülését és tiszteletét" - olvasható a Groupama Aréna Facebook-oldalán.

Hivatalos közleményA tegnapi napon a Groupama Aréna hivatalos facebook oldalán megjelenő, hétvégi labdarúgó mérkőzést...

Posted by Groupama Aréna on Tuesday, March 8, 2016

A múlt héten ezzel a videóval igyekeztek nézőket csalogatni a Diósgyőr elleni meccsre:

Megkérdeztük olvasóinkat, hogy tetszik nekik a két videó, és a kedd délutáni eredmény szerint a nagy többség – 80 százalék – úgy véli, mindkét alkotás "vállalhatatlan".