Álomhajrával jutott tovább a Benfica

Nicolas Gaitán, Benfica, foci
Benfica's Argentine midfielder Nicolas Gaitan (C) kicks the ball during the UEFA Champions League round of 16 football match SL Benfica vs FC Zenith Saint-Petersburg at the Luz stadium in Lisbon on February 16, 2016. PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP
Vágólapra másolva!
Hiába dolgozta le a Zenit labdarúgócsapata hazai pályán a három hete, Lisszabonban összeszedett egygólos hátrányt, a Benfica a 85. percben egy szerencsés góllal egyenlített, majd a ráadásban kiharcolta az idegenbeli sikert is, és bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.

Eredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Zenit (orosz) - Benfica (portugál) 1-2 (0-0)
gól: Hulk (69.), illetve Gaitán (85.), Talisca (90+5.)
továbbjutott: a Benfica 3-1-es összesítéssel.

Három hete nagyon közel állt a bravúros idegenbeli döntetlenhez a Zenit labdarúgócsapata, azonban a Benfica gólkirályjelölt támadója, Jonas Goncalves Oliveira a 91. percben begyötörte a hazaiak egyetlen gólját.

A visszavágó előtt azonban Andre Villas Boas úgy vélekedett, csapata hazai környezetben képes lehet megfordítani az eredményt, ennek megfelelően támadó összeállításban küldte pályára tanítványait.

Nicolas Gaitán gólja lendítette át a holtponton a Benficát Forrás: AFP

A középpályán Danny, Hulk és Kokorin feladata volt a csatár Dzjuba segítése és a nyomás a 69. percben érett góllá, amikor Zsirkov centerezését Hulk fejelte közelről a hálóba (1-0).

Nagyon nyomott a Zenit, szerette volna eldönteni a továbbjutást a rendes játékidőben, azonban a 85. percben a vendégek a semmiből egyenlítettek. A csereként pályára lépő Raúl Jiménez távoli váratlan bombáját Lodigin kapus óriási bravúrral tolta a lécre, a kipattanóra azonban csak Gaitán érkezett, és két lépésből az üres kapuba bólintott (1-1).

A mérkőzés játékvezetője, Kassai Viktor öt percet hosszabbított, ott még Talisca is betalált (1-2), így a Benfica kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé.