Vágólapra másolva!
A legendás edzőfenomén, Arrigo Sacchi kőkeményen beleszállt a Juventusba, valamint edzőjébe, Massimiliano Allegribe. Előbbi szerinte olyan, mint a Rosenborg, utóbbi pedig nem kiemelkedő képességű edző. 

„A klub egységességét és lehetőségeit számba véve a Juventus nagyjából 10 évvel előzi meg a többi olasz csapatot, de van egy óriási gyengéje. Mi a Milannál azt mondtuk: nyerjünk, legyünk meggyőzőek és szórakoztassunk.

És azt is csak Olaszországban, az európai kupákra már nem marad erejük. Márpedig otthon a Rosenborg is mindig győzni tud” – mondta Sacchi a La Pressének.

A taktikai fenomén, zseniális újító Sacchi a Milannal mindent megnyert, és az olasz válogatottat is bevitte a világbajnoki döntőbe 1994-ben. A totális futball calcióra hangolt változatával taroló Sacchi 2001 óta nem edzősködik, de a szakmától nem szakadt el, volt például a Real Madrid sportigazgatója is. De

bármi történik az olasz futballban, Sacchi az első, akit megkérdeznek

az újságírók.

Arrigo Sacchi Forrás: AFP/Angel Martin

A legutóbbi interjúból az is kiderült, hogy Sacchi sokkal többre tartja Antonio Contét, mint Max Allegrit (akivel többször is nyilvánosan összeveszett). „Conte egy igazi újító, egy ösztönös zseni. Láttam edzéseit, kiváló meglátásai vannak, már csak a félelemtől kellene megszabadulnia, és szabadjára engedni az ötleteit.”

Allegri nem kiemelkedő edző

Allegriről azonban nincs ilyen jó véleménnyel. „Szerintem háromféle edző van. Az elsőben a zsenik kis csoportja található, itt vannak azok, akik valami újat adtak a futballnak. A második csoportban azok vannak, akik nem tudnak sokat, de jól alkalmazzák az éppen divatos taktikát. A harmadikban a régi vágású edzőket találjuk, akik kizárólag a taktikán keresztül értelmezik a játékot, és ezzel tökéletesen leegyszerűsítik a futballt.”

Massimiliano Allegri Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Max [Allegri] szerintem a második és a harmadik kategória között van: nagyszerű taktikus, tudja, hogyan nyúljon bele egy meccsbe,

de megelégszik azzal, ha nyer a csapata, és ez a gyengeség jele.”

Sacchi azt is elmondta, a jelenlegi mezőnyben kiket tart kiemelkedőnek. Először a Leicesterrel csodát tevő Claudio Ranierit emelte ki, majd hozzátette, Carlo Ancelotti sem csak azért nyer, mert jó csapatai vannak.

A mostani Serie A-edzők közül a remek támadójátékot erőltető Eusebio Di Francesco, a Romát feltámasztó Luciano Spalletti, a Napolival nagyszerű idényt futó Maurizio Sarri, illetve a Fiorentinával elég jól teljesítő, főleg a támadójátékra építő Paulo Sousa a kedvencei. [via Gazzetta]