A 93. percben nyert az Újpest

Az újpesti Nemanja Andric (b), miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Újpest FC - MTK Budapest mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban
Az újpesti Nemanja Andric (b), miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott Újpest FC - MTK Budapest mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban
Vágólapra másolva!
Az Újpest 1-0-ra legyőzte a Diósgyőrt szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában, a Vasas pedig Pakson kapott ki. 

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Újpest FC-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3100 néző, v.: Vad II
gólszerző: Andric (93.)
sárga lap: Bardhi (25.), Diarra (43.), Mohl (93.), illetve Nemes (45+1.), Novothny (64.), Egerszegi (89.)

Újpest: Balajcza - Diarra, Kálnoki Kis, Litauszki, Mohl - Sankovic, Balogh B. - Bardhi (Kabát, 82.), K. Hazard (Windecker, 77.), Angelov (Andric 62.) - Lencse

Diósgyőr: Rados - Okuka, Lipták, Tamás M., Nemes - Egerszegi, Elek Á. - Barczi, Koman (James, 73.), Bognár I. (Bacsa, 63.) - Novothny (Nikházi, 85.)

Mindkét félidőben sok szabálytalanság jellemezte a mérkőzést, amelyen ennek ellenére számos gólhelyzetet dolgoztak ki a csapatok, és változatos játékot produkáltak. Balajcza Szabolcsnak és Ivan Radosnak is több bravúrt be kellett mutatnia a kapuban, de mindketten hibátlanul ellátták feladatukat.

Az újpesti Nemanja Andric volt a meccs hőse Forrás: AFP

A második félidőben is sok gólszerzési lehetőséget láthatott a közönség, újpesti részről Angelov, majd a meccs egyik legnagyobb ziccerét kihagyó Andric, diósgyőri oldalon pedig többek között Egerszegi lehetett volna eredményes. A 93. percben, amikor már szinte mindenki elkönyvelte a gól nélküli döntetlent, Nemanja Andric egy jobb oldali beadást követően nyolc méterről a hálóba lőtt, ezzel lezárult az újpestiek négy meccsből álló nyeretlenségi sorozata.

Újra nyerni tudott a Paks

A Paks hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Vasast, a paksiak két vereség után nyertek ismét, az újonc angyalföldiek pedig így már négy találkozó óta nyeretlenek.

Paksi FC-Vasas 2-0 (1-0)
Paks, 500 néző, v: Farkas
gólszerzők: Bertus (33.), Hahn (79.)
sárga lap: Bartha (17.), Papp K. (31.), Szakály D. (34.), Bajner (57.), illetve Risztevszki (24.), Novák (54.), Hangya (83.), Ferenczi (87.), Vida (91.)

Paks: Molnár P. - Rodenbücher, Kulcsár D., Lenzsér, Szabó J. - Koltai (Hahn, 69.), Papp K., Szakály D., Bertus, Bartha (Kecskés, 85.) - Bajner (Balázs Zs., 69.)

Vasas: Nagy G. - Preklet (Ferenczi, 78.), Korcsmár, Debreceni, Hangya - Müller (Adamovic, 66.), Vida, Ádám, Risztevszki, Remili - Novák (Pavlov, 57.)

Az első félidő első felében viszonylag eseménytelen játék folyt,csak elvétve adódtak gólszerzési lehetőségek a csapatok előtt. Eseményt leginkább a sárgalapos figyelmeztetések jelentettek. Az eredménytelenséget Bertus átlövése törte meg, a labda úgy változtatott irányt egy védőn, hogy a Vasas kapusa nem tudott védeni.

Gévay Zsolt, a Paks játékosa (j) Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az egygólos vezetés birtokában a szünet után is kézben tartotta a meccs alakulását a Paks, amelynek játékára a fővárosi riválisnak nem volt ellenszere. Tíz perccel a lefújás előtt megszületett a hazaiak második gólja is, amely végleg eldöntötte a mérkőzést.