Vágólapra másolva!
Buddhista szerzetesek látogatták meg az elmúlt három szezonban a Leicester Cityt, amely hatalmas meglepetésre vezeti a Premier League-et. Ez lenne a nagy titok?

Talán nem lövünk mellé, ha azt mondjuk, aki nem elkötelezett szurkolója valamelyik angol nagycsapatnak, az azért drukkol, hogy a Leicester City hihetetlen menetelése aranyéremmel végződjön.

Öt pont előny nyolc körrel a vége előtt

A bajnokságból már csak nyolc forduló van, és Claudio Ranieri fiai egyelőre nem remegtek meg a hatalmas lehetőség kapujában, így őrzik ötpontos előnyüket a második helyezett Tottenham előtt.

Sokan próbálták már megfejteni a Leicester titkát, Ranieri maga azt mondta, attól ilyen eredményes a csapata, hogy a játékosokon nincs nyomás, mert az alapcél már teljesült azzal, hogy bennmaradtak, minden más pedig ajándék.

Amuletteket és talizmánokat kaptak a játékosok

És most kiderült egy újabb titok, már amennyiben annak lehet nevezni, hogy az elmúlt három idényben buddhista szerzetesek látogatták meg a Leicestert, imádkoztak a csapatért, megáldották a pályát, valamint amuletteket és talizmánokat ajándékoztak a játékosoknak.

Phra Prommangkalachan egy Leicester-zászlóval Forrás: AFP

"Nem vagyok biztos benne, hogy teljesen megértették, amit a talizmánokról magyaráztam nekik, de azzal tisztában voltak, hogy szerencsét hoz majd nekik" - nyilatkozta az AFP-nek Phra Prommangkalachan thai szerzetes.

A Leicester tulajdonosa, Vichai Srivaddhanaprabha is hithű buddhista, valószínűleg az ő ötlete volt, hogy a szerzetesek spirituális segítséget nyújtsanak a csapatnak. Pár hét, és kiderül, mi lesz a vége ennek a filmbe illő sztorinak.