Társoldalunk:

Ilyen renitens futballista nincs több

2016.03.15. 19:21

Újabb bajba sodorta magát Nicklas Bendtner, a Wolfsburg dán válogatott csatára, és német sajtóértesülések szerint nem lenne meglepő, ha a klub megválna tőle.

Sorozatos botrányai miatt lassan Wolfsburgbasn is kitelik a becsülete Nicklas Bendtnernek, a dán válogatott csatár ezúttal 45 percet késett csapata edzéséről, amiért felfüggesztették a munkavégzés alól.

„Szeretnénk mihamarabb tisztázni az ügyet egy belső vizsgálat révén, de az tény, ha valaki megszegi a szabályokat, számolnia kell a következményekkel” – nyilatkozta Klaus Allofs, a Wolfsburg sportigazgatója.

Nicklas Bendtner lassan a wolfsburgi kispadról is kiszorulForrás: AFP/Odd Andersen

Bendtner 2014-ben érkezett az Arsenaltól, de folyamatosan fegyelmezni kell. A nyáron és a télen is komoly súlyfelesleggel tért vissza a klubhoz, februárban egy olyan képet posztolt Instagramra, ahol egy Mercedes mellett pózolt, noha a klub támogatója a Volkswagen.

Bendtner hülyeségei

2011. szeptember: egy hotelben történt verekedés miatt letartóztatták, de végül nem emeltek ellene vádat.

2011. november: a Svédország elleni barátságos mérkőzés után összeverekedett a Hotel Marienlyst egyik vendégével. A rendőrség végül ejtette az ügyet.

2011. december: Newcastle közelében gyorshajtásért letartóztatták, a megengedettnél 50 km/órával gyorsabban hajtotta Porschéjét. Később ugyancsak decemberben letartóztatták, a gyanú szerint sunderlandi csapattársával, Lee Cattermole-lal megrongált néhány autót.

2012. február: a gyorshajtás miatt két hónapra bevonták a jogosítványát az angol rendőrök.

2012. március: a newcastle-i bíróság bizonyítékok hiányában minden vádat ejtett ellene az autórongálási ügyben. 

2012. május: ismét lekapcsolta az angol rendőrség, nem elég, hogy biztosítás nélküli autót hajtott, de a jármű rendszáma nem szerepelt a hatóság adatbázisában, sőt, a csatár jogosítványát sem tudta bemutatni.

2012. június: az UEFA súlyos pénzbüntetést rótt ki rá, amiért az alsónadrágján egy fogadóiroda reklámját hordta, és meg is mutatta a Portugália elleni meccsen 2012-ben

2013. március: a koppenhágai rendőrség letartóztatta, miután részegen forgalommal szemben hajtott. A dán szövetség fél évre eltiltotta a válogatottól.

2013. július: egy koppenhágai éjszakai bárban szóváltásba keveredett a Sarche Leone nevű fitneszmodellel, majd ráborította a poharában levő italt.

2014. március: a koppenhágai ivótúrája végén egy taxist zaklatott, majd miután a sofőr a rendőrséggel fenyegetőzött, kiszállt az autóból, kicsatolta nadrágja övét, és megszégyenítette az autót.

2015. április: egy órát késett egy edzésről, így a szakvezetés úgy döntött, nem szám,ít rá a másnapi, Schalke, elleni bajnokin.

2016. február: egy Mercedes mellett pózolt, noha a klub támogatója a Volkswagen.