Társoldalunk:

Harry Redknapp mégis szövetségi kapitány lett

2016.03.16. 17:41

Harry Redknapp az angol másodosztályú Derby County csapatánál szaktanácsadóként, Jordánia válogatottjánál pedig megbízott szövetségi kapitányként folytatja pályafutását.

A Derby County szerdai bejelentése szerint a 69 éves edző szaktanácsadói megbízatása egyelőre a mostani szezon végéig szól. "Több évtizedes tapasztalatának köszönhetően ő az egyik legnagyobb tudású és legtájékozottabb futballszakember" - nyilatkozta Mel Morris klubelnök.

Harry Redknapp korábban a Tottenham Hotspur, a Bournemouth, a West Ham United, a Portsmouth, a Southampton és a Queens Park Rangers edzőjeként is dolgozott. 2012-ben közel állt ahhoz, hogy Fabio Capello mebnesztését követően angol kapitány legyen, de végül Roy Hodgson lett a befutó.

A Derby County jelenleg ötödik a másodvonal (Championship) tabelláján, hét ponttal lemaradva az automatikus feljutást jelentő második helyen álló Brighton mögött.

Harry RedknappForrás: AFP/Justin Tallis

Az edző elmondása szerint baráti viszonyt ápol Ali bin al-Husszein jordán herceggel, a közel-keleti ország szövetségének elnökével, ő kérte fel, hogy irányítsa a válogatottat jövő csütörtökön a Banglades, majd március 29-én az Ausztrália elleni világbajnoki selejtezőn.

"Kemény időszak lesz, az biztos, de már hiányzott a nyüzsgés és a futball" - mondta a Sunnak Redknapp, aki arra utalt, hogy a Derby szombati, Nottingham Forest elleni meccse után azonnal Jordániába utazik.