Harry Redknapp mégis szövetségi kapitány lett

Harry Redknapp, foci
Queens Park Rangers' English manager Harry Redknapp arrives for the English FA Cup third round football match between Queens Park Rangers and Sheffield United at Loftus Road Stadium in London, on January 4, 2015. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
Vágólapra másolva!
Harry Redknapp az angol másodosztályú Derby County csapatánál szaktanácsadóként, Jordánia válogatottjánál pedig megbízott szövetségi kapitányként folytatja pályafutását.

A Derby County szerdai bejelentése szerint a 69 éves edző szaktanácsadói megbízatása egyelőre a mostani szezon végéig szól. "Több évtizedes tapasztalatának köszönhetően ő az egyik legnagyobb tudású és legtájékozottabb futballszakember" - nyilatkozta Mel Morris klubelnök.

Harry Redknapp korábban a Tottenham Hotspur, a Bournemouth, a West Ham United, a Portsmouth, a Southampton és a Queens Park Rangers edzőjeként is dolgozott. 2012-ben közel állt ahhoz, hogy Fabio Capello mebnesztését követően angol kapitány legyen, de végül Roy Hodgson lett a befutó.

A Derby County jelenleg ötödik a másodvonal (Championship) tabelláján, hét ponttal lemaradva az automatikus feljutást jelentő második helyen álló Brighton mögött.

Harry Redknapp Forrás: AFP/Justin Tallis

Az edző elmondása szerint baráti viszonyt ápol Ali bin al-Husszein jordán herceggel, a közel-keleti ország szövetségének elnökével, ő kérte fel, hogy irányítsa a válogatottat jövő csütörtökön a Banglades, majd március 29-én az Ausztrália elleni világbajnoki selejtezőn.

"Kemény időszak lesz, az biztos, de már hiányzott a nyüzsgés és a futball" - mondta a Sunnak Redknapp, aki arra utalt, hogy a Derby szombati, Nottingham Forest elleni meccse után azonnal Jordániába utazik.