Vágólapra másolva!
A Brüsszelben kedden történt robbantások miatt lemondta délutánra tervezett nyilvános edzését a belga labdarúgó-válogatott. Helyi lapértesülések szerint várhatóan elmarad a jövő keddre tervezett, Portugália elleni felkészülési mérkőzés is.

„A gondolataink az áldozatokkal vannak. A labdarúgás lényegtelen. A mai edzést töröltük” - olvasható a belga válogatott Twitter-bejegyzésében.

A tréning 16.30 órakor kezdődött volna a brüsszeli Baldvin Király Stadionban (Stade Roi Baudouin)., de ezt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és egy metróállomáson történt robbantások miatt törölték. A legfrissebb eseményekről itt olvashat.

A nemzetközi szövetség világranglistáját vezető belga válogatott a tervek szerint jövő kedden a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban lévő portugálokkal játszana felkészülési mérkőzést, ugyancsak Brüsszelben.

A belga Standaard szerint nagyon-nagyon kicsi az esély arra, hogy a mérkőzést megtartják. A portugál Mais Futebol ugyancsak belga sajtóértesülésekre hivatkozva azt írta, hogy elmarad az összecsapás, de hivatalos megerősítés még nincsen.

A belgák legutóbbi, november 17-i, Spanyolország elleni válogatott mérkőzését törölni kellett, akkor a párizsi mészárlás miatt. Az Olympique Marseille válogatott csatára, Michy Batshuayi egy képpel emlékezett a két tragédiára a Twitteren.