Dárdaiék ismét új stadionról álmodnak

Berlin, Olimpiai-stadion
General exterior view of Berlin's Olympic stadium (Olympiastadion) taken as supporters arrive to attend the friendly football match Hertha Berlin vs Real Madrid on July 27, 2011. Real Madrid won 1-3. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
„Itt az ideje, hogy ismét elővegyük a stadionkérdést” – idézte a Kicker német sportnapilap Michael Preetzet, a Hertha labdarúgócsapatának menedzserét. A klubvezető azt követően nyilatkozta mindezt, hogy a legutóbbi, szombati, Ingolstadt elleni bajnokira csupán 40 385 néző váltott jegyet.

„A szezon két meglepetéscsapatának mérkőzése több szurkolót érdemelt volna” - jelentette ki Preetz. A Dárdai Pál vezette Hertha hazai mérkőzéseire eddig átlagosan csupán 45 615-en volt kíváncsiak a szezon során, ezzel a klub a Bundesliga első osztályában a legrosszabb kapacitáskihasználással rendelkezik.

A berlini Olimpiai-stadion még az 1936-os nyári játékokra épült, és 2000–2004 között több mint 240 millió euróból felújították a 2006-os világbajnokságra, így a kapacitása 74 475 fősre változott.

Berlin, Olimpiai-stadion Forrás: AFP/Patrik Stollarz

2008-ban ugyan Dieter Hoeness klubmenedzser kidolgoztatott egy megvalósíthatósági tanulmányt, amely egy tervezett új létesítménynek három lehetséges helyszínt is megjelölt, de miután a szakember egy év múlva távozott, a Hertha pedig kiesett az élvonalból, mindez okafogyottá vált.

A klub most a kiváló szereplés hatását meglovagolva elővette ezt a tanulmányt, és a vezetők célja, hogy az új aréna kisebb, hangulatosabb és mindössze hatvanezer fős legyen. A Hertha bérleti szerződése 2017-ben jár le az Olimpiai-stadionnal, kérdés, hogy a klub talál-e olyan befektetőt, aki lát fantáziát az új létesítmény felépítésében.