Társoldalunk:

Ennyi rendőr még sosem készült egy német-angol meccsre

2016.03.26. 16:15

Szigorított biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a német hatóságok az esti, berlini Németország-Anglia barátságos labdarúgó-mérkőzés kapcsán, a brüsszeli merényleteket követően.

Az Olimpiai Stadionban négy nappal a belgiumi terrorakciók után rendezendő barátságos meccs lefújása is szóba került ugyan, ám a találkozó törlését sem a német szövetség, sem a rendőrség nem támogatta.

Megkettőzték a rendőri jelenlétet

Annál inkább azt, hogy fokozott biztonsági lépéseket foganatosítsanak szerte a fővárosban. A 20.45 órakor kezdődő mérkőzés előtt megkettőzték a rendőri jelenlétet nemcsak közvetlenül a stadion környékén, hanem Berlin más fontos pontjain, így a repülőtereken és vasúti csomópontokban egyaránt.

Reméljük, tényleg a sporté lesz a főszerepForrás: AFP

Joachim Löw, a hazai válogatott szövetségi kapitánya annak a reményének adott hangot, hogy a mérkőzés rendben és békében zajlik majd le, s nem történik semmi baj. A barátságos találkozó a brüsszeli merényletek áldozataira emlékezve egyperces néma csenddel indul. A keddi terrorista cselekmények következtében 31 ember vesztette életét, és több százan sérültek meg, köztük sokan életveszélyesen.