Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottja magabiztos győzelemmel vágott vissza Guatemala együttesének a múlt pénteki kínos vereségért, s keddi sikerével visszavette a második helyet riválisától a CONCACAF zóna világbajnoki selejtezőjének C csoportjában. Mexikó közben újabb sikerével biztosította továbbjutását az A csoportból.

A Jürgen Klinsmann vezette amerikaiak az előző héten történelmi - 2-0-s - vereséget szenvedtek Guatemalavárosban, ami után reális veszélyként merült fel, hogy lemaradnak a csoport első két helyéről, s így nem jutnak tovább a selejtezősorozat utolsó, hatcsapatos körébe.

A közvélemény a kínos eredmény után Klinsmann távozását követelte, a magyar idő szerint szerda hajnalban Columbusban rendezett mérkőzés előtt a stadion felett egy kisrepülőgép szállt el, amely "Rúgják ki Klinsmannt" feliratú molinót húzott maga után.

Molinón követelték Klinsmann kirúgását Forrás: Twitter

Az amerikai válogatott aztán gyorsan megnyugtatta a hazai híveket, Clint Dempsey és Geoff Cameron révén már az első félidőben 2-0-ra vezetett, a fordulás után pedig Graham Zusi és Jozy Altidore is betalált.

„A csapat tökéletes módját választotta a csattanós válasznak, egy a 4-0-s siker egy nagyon világos üzenet a kritikusainknak” – nyilatkozta Klinsmann.

Jürgen Klinsmann Forrás: AFP/Paul Vernon

A 4-0-s sikerrel a csapat négy forduló után hét ponttal a második helyen áll, hárommal lemaradva Trinidad és Tobago éllovas együttese mögött, de eggyel megelőzve Guatemalát, amelynél az egymás elleni eredmények tekintetében is jobban áll.

Ebből a csoportkörből még két forduló van hátra, melyet szeptemberben rendeznek meg. A három kvartettből az első két-két válogatott jut be az utolsó fordulóba, melynek végén majd három csapat kerül ki a 2018-as oroszországi világbajnokságra, a negyedik pedig interkontinentális pótselejtezőt játszik.

A CONCACAF zóna novemberben kezdődő utolsó kvalifikációs körének már résztvevője Mexikó, amely kedden Kanadát győzte le 2-0-ra, ezzel negyedik meccsén negyedik sikerét aratta, így biztosan az élen végez az A csoportban.

Eredmények, vb-selejtezők, CONCACAF-zóna, 4. kör, 4. forduló, A csoport:
Mexikó – Kanada 2–0 (2-0)
gól: Guardado (17., büntetőből), Corona (45+4.)

Honduras – Salvador 2–0 (0-0)
gól: B. García (52.), Quioto (94.)

Az állás: 1. Mexikó 12 pont, 2. Honduras 4 (4–5), 3. Kanada 4 (1–5), 4. Salvador 2.

B csoport:
Costa Rica – Jamaica 3–0 (2-0)
gól: Borges (7.), B. Ruiz (37.), Venegas (78.)

Panama – Haiti 1–0 (0-0)
gól: Baloy (81.)

Az állás:1. Costa Rica 10, 2. Panama 7., 3. Jamaica 4, 4. Haiti 1.

C csoport:
Trinidad és Tobago – Saint Vincent és Grenadine-szigetek 6–0 (1-0)
gól: Bateau (36.), J. Jones (50.), K. Jones (60.), Molino (66.), Caesar (86., 89.)

Egyesült Államok – Guatemala 4–0 (2-0)
gól: Dempsey (12.), Cameron (35.), Zusi (46.), Altidore (89.)

Az állás: 1. Trinidad és Tobago 10, 2. Egyesült Államok 7, 3. Guatemala 6, 4. Saint Vincent és Grenadine-szigetek 0.