Az Atlético BL-elődöntőjébe kerülhet Torres butasága

Fernando Torres, Atlético Madrid, foci
Atletico Madrid's forward Fernando Torres (R) passes by Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone as he leaves the pitch after being sent off by referee during the UEFA Champions League quarter finals first leg football match FC Barcelona vs Atletico de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 5, 2016. LLUIS GENE / AFP
Vágólapra másolva!
Hiába szerzett vezetést Fernando Torres révén idegenben az Atlético Madrid labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén, a világ- és Európa-bajnok csatár két sárga lappal már az első félidőben kiállíttatta magát, így a Barcelona 2-1-re fordítani tudott. A Bayern München a 2. percben vezetést szerzett a Benfica ellen, és ezzel a szűk 1-0-val fejezte be a mérkőzést.

Eredmény, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:
FC Barcelona (spanyol) – Atlético Madrid (spanyol) 2–1 (0–1)
gól: Luis Suárez (63., 74.), illetve Fernando Torres (25.)
piros lap: Fernando Torres (35.)

Nem a legjobb formában várta az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzését a Barcelona labdarúgócsapata, a katalánok a legutóbbi két tétmérkőzésükön nem tudtak nyerni. Előbb a Villarreal otthonában játszottak 2-2-es döntetlent, majd szombaton a Camp Nouban veszítették el 2-1-re a Real Madrid elleni rangadót.

Az Atlético legalább egy 5-1-es Betis elleni győzelemmel hangolt, és úgy tűnt, a madridiak maradtak lendületben. Ugyan a meccset két Messi-lövés, majd a 19. percben egy Neymar-fejes vezette be, a 25. percben az első kapura lövésből a vendégek szereztek vezetést.

Koke kiválóan emelte be a labdát az üres területre, az érkező Fernando Torres pedig középről, éppen belépve a 16-oson belülre köténygólt lőtt Ter Stegennek (0-1).

A 29. percben a gólszerző kapott sárgát Neymar buktatásáért, de akkor még nem tudhattuk, hogy ez a lap milyen jelentőséggel bír.

A 32. percben Griezmann lövését védte Ter Stegen, majd ismét Torres került a reflektorfénybe, a 35. percben Busquetset is megrúgta, ezért is kapott egy sárgát, majd egy pirosat.

Diego Simeone edző nem akarta elhinni, amit látott, a világ- és Európa-bajnok csatárt pedig a sírás kerülgette, amíg elhagyta a pályát.

Fernando Torres: egy gól, két sárga, egy piros Forrás: AFP/Lluis Gene

A félidő hajrájában már nem alakult ki helyzet, a szünetben mindkét edzőre komoly feladat várt, hogy felrázza csapatát.

Luis Enriquének ez úgy tűnt, sikerült, mert a második félidőre egy teljesen más Barca érkezett a pályára. Óriási nyomás alá helyezték az ellenfelet, a madridiak a 16-osukról is alig bírtak kijönni. Előbb Messi ollózott a bal kapufa mellé, majd Neymar találta el a kapufát, aztán a brazil fejesét védte Oblak kapus.

A brutális mezőnyfölényt nem is lehetett sokáig bírni, Messi 16 méteres löketét még sikerült ugyan kikotornia a kapusnak az 56. percben, de hét perccel később már tehetetlen volt Jordi Alba középre lőtt labdájába Luis Suáreznek csak éppen bele kellett érnie az ötösön belül (1-1).

Kicsit visszavett ugyan a gyilkos tempóból a Barca, de így is sikerült fordítani: a 74. percben Dani Alves jobbról lőtt középre, Suárez pedig a befelé mozgó kapus helyére visszabólintotta a labdát a bal sarokba (2-1).

Az eredmény már nem változott, a Barcelona sorozatban hetedik tétmérkőzésén is legyőzte az Atléticót.

Eredmény, Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:
Bayern München (német) – Benfica (portugál) 1–0 (1–0)
gól: Vidal (2.)

A keddi játéknap másik mérkőzésén a Bayern München a Benficát fogadta. A német bajnok a Köln és a Frankfurt ellen is csupán szerény 1-0-s sikert ért el, míg a portugálos egy nyolcmérkőzéses győzelmi szériával érkeztek Németországba.

A németek az első gólt elég gyorsan elhelyezték a Benfica kapujában, Juan Bernat bal oldali beadását Vidal közelről bólintotta a hálóba (1-0).

Az első félidőben még Thomas Müller előtt adódott két nagy helyzet, előbb a 20. percben Thiago passzát kapásból belsőzte kapura, de Ederson nagyot védett, majd a 34. percben ismét a kapus mentett a világbajnok német elől.

Vidal szerezte a győztes gólt Forrás: AFP/Christof Stache

A szünet után majdnem egyenlítettek a portugálok, az 56. percben Jonas lövését védte Neuer, de nyolc perccel később is a brazil támadó hibázott nagy helyzetben.

A hajrában még Ederson védte Ribéry lövését, de az eredmény már nem változott: a Bayern egygólos előnyről várhatja a jövő heti, lisszaboni visszavágót.