Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai pályán 5-2-re legyőzte a Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szerdai játéknapján. Hiába kellett több mint tíz évet várni a Fradi újabb bajnoki címére, nem volt igazán ünnepi hangulat az Üllői úton, a bajnokavatás utáni első hazai meccsen.

Persze nem tudni, hogy a szerdai időpont nem kedvezett vagy az, hogy már hónapokkal korábban eldőlt a bajnokság, de a 7 ezres nézőszám még így is kevésnek tűnik.

Forrás: Polyak Attila

A 70. percig néhányszor felhangzott ugyan a "bajnokcsapat" rigmus, de addig ezenkívül alig emlékeztetett valami arra, hogy a Ferencváros hatalmas fölénnyel nyert. A paksiak nagyjából 20 fős kemény magját néha jobban lehetett hallani, mint a több ezres Fradi-tábort.

A meccs végén azonban már feltámadtak a fradisták is,

és a gólokkal együtt megjött a közönség hangja is - jelentette tudósítónk.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Ferencvárosi TC - Paksi FC 5-2 (2-1)
Groupama Aréna, 7594 néző, v.: Pintér
Ferencváros: Dibusz - Nalepa, Cukic, Leandro - Varga R. (Trinks, 75.), Nagy D., Gera, Hajnal (Busai, 65.), Lamah - Radó, Böde (Gyömbér, a szünetben)
Paks: Molnár P. - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Papp K. (Kesztyűs, 89.) - Koltai (Kecskés, a szünetben), Szakály D., Bertus, Bartha (Balázs Zs., a szünetben) - Hahn
gól: Radó (7.), Hajnal (20.), Gyömbér (66.), Gévay (öngól, 82.), Lamah (92.), illetve Szakály D. (34.), Hahn (60.)
sárga lap: Varga R. (30.), Nalepa (74.), Gyömbér (79.), illetve Lenzsér (20.), Szabó J. (41.), Kulcsár D. (42.), Bartha (45.)
kiállítva: Balázs Zs. (67.)

A kezdés előtt a pályán ünnepélyesen köszöntötték a Ferencváros csapatát, amely szombaton behozhatatlan előnyre tett szert a tabellán, ezzel biztosította története 29. bajnoki címét az NB I-ben.

Forrás: Polyak Attila

Remekül kezdett az FTC, amely Radó András szép szólója és pontos lövése jóvoltából már a hetedik percben előnybe került. A továbbiakban is

a hazaiak irányították a játékot,

és a huszadik percben újabb látványos gólt szereztek: Hajnal Tamás oldalszabadrúgása a kapufáról pattant a hálóba. A paksiak szépítése a játék képe alapján némileg meglepő volt, majd az eseménydús első félidő hajrájában mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, újabb találat ennek ellenére nem született.

Forrás: Polyak Attila

Hasonló volt a folytatás is: a szünet után Radó a kapufát találta el, Varga Roland az oldalhálóba lőtt, a túloldalon viszont

Hahn János fejjel egyenlített.

Forrás: Polyak Attila

A 66. percben a csereként beállt Gyömbér Gábor távoli lövését követően ismét a Ferencváros vezetett, ráadásul Balázs Zsolt piros lapja miatt emberelőnybe is került. A végjátékban Roland Lamah beadása a paksi csapatkapitány, Gévay Zsolt lábáról került a vendégek hálójába, majd a hosszabbítás pillanataiban Lamah közelről a kapuba fejelt, ezzel alakult ki az 5-2-es végeredmény.

Az ünneplés képekben:

Forrás: Polyak Attila

Forrás: Polyak Attila

Forrás: Polyak Attila

Forrás: Polyak Attila