Dárdai trágyázással hangol a hétvégi meccsre

Dárdai Pál, foci
Hertha's Hungarian head coach Pal Dardai reacts during the German Bundesliga first division football match between Borussia Moenchengladbach vs Hertha Berlin in Moenchengladbach, western Germany, on April 3, 2016. PATRIK STOLLARZ / AFP
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál csapata, a harmadik helyen álló Hertha BSC a Szalai Ádámot is foglalkoztató, sereghajtó Hannovert fogadja a német labdarúgó-bajnokság 29. fordulójában.

A berlini együttes a múlt héten a magyar szakember regnálásának legsúlyosabb vereségébe szaladt bele a Borussia Mönchengladbach otthonában, és arra, hogy magához térjen a 0-5 okozta sokkból, keresve sem találna megfelelőbb ellenfelet, mint a már szinte biztos kieső Hannover.

Az utolsó előttitől is tíz ponttal lemaradó hannoveriek idén 11 meccsből csak egyszer nyertek, ezért vasárnap menesztették Thomas Schaaf vezetőedzőt, akinek helyét a szezon végéig az eddigi U19-es tréner, Daniel Stendel vette át.

A 0-5 Dárdai legcsúnyább veresége a Hertha edzőjeként Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Dárdaiéknak kötelező begyűjteniük a három pontot a forduló pénteki nyitómérkőzésén, ráadásul üldözőik - sorrendben a Mönchengladbach, a Bayer Leverkusen és a Mainz - idegenben lépnek pályára. Dárdai a mintegy 500 négyzetméteres kertjében kezdte a felkészülést a pénteki mérkőzésre.

"Virágokat ültettem, trágyáztam, és szellőztettem a gyepet.

Most aztán jó kis izomlázam van" - mondta nevetve a magyar szakember. Hozzátette: továbbra is optimista, a múlt heti 0-5 sem ingatta meg, és szerinte ez a csapatára sem lesz negatív hatással.

"A fiúk ambiciózusak és céltudatosak. Mindannyian szeretnék jóvátenni a vereséget" - mondta Dárdai. A Hertha a mostani szezonban

nyolc vereség mellett hatszor győzött, egyszer pedig döntetlent játszott.

Dárdai ismét hangsúlyozta, hogy nem foglalkozik a harmadik hellyel és az azzal járó Bajnokok Ligája-indulással. "Erről nem kell beszélnünk" - jelentette ki.