Hajrágóllal nyert az MTK

mtk
Dunaújváros, 2016. április 12. A fővárosi Darko Nikac (j) és a paksi Lenzsér Bence az OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott MTK Budapest-Paksi FC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Dunaújvárosban 2016. április 12-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A második helyen álló MTK Budapest a hosszabbítás pillanataiban szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a vendég Paksot Dunaújvárosban a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott, kedden pótolt mérkőzésen.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
MTK Budapest-Paksi FC 1-0 (0-0)
Dunaújváros, 400 néző, v: Andó-Szabó
gólszerző: Baki (93.)
sárga lap: Thiam (23.), Vass Á. (80.), illetve Szabó J. (35.)

MTK Budapest: Hegedüs - Bese, Grgic, Poór, Vadnai - Gera D. (Deutsch, 90.), Vass Á., Thiam, Kanta (Baki, 86.), Hajdú (Varga Sz., 61.) - Nikac

Paksi FC: Székely - Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. - Kővári, Kecskés, Kesztyűs (Szakály D., a szünetben), Bertus, Hahn (Nagy R., 80.) - Bajner (Bartha, 68.)

Az első félidőben valamivel támadóbb szellemben futballozott az MTK, de a kapu egyik oldalon sem forgott komoly veszélyben. A szinte teljesen eseménytelen játékrész után gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A fővárosi Darko Nikac (j) és a paksi Lenzsér Bence Forrás: MTI/Illyés Tibor

Fordulás után megmaradt az MTK fölénye, de a Paks lassan magára talált, sőt a hajrához közeledve egy lesgólig is eljutott. A fővárosi együttes saját szempontjából a legjobbkor, a lefújás előtti pillanatokban szerezte meg a három pontot érő gólt: a néhány perccel korábban beállt Baki szabadrúgás után pontosan fejelt a paksi kapuba.

A budapestiek mostani sikerükkel ötpontos előnyre tettek szert a harmadik Debrecennel szemben. A február 13-ai bajnokit a paksi klub egyik játékosánál és munkatársánál diagnosztizált bakteriális fertőzés miatt halasztották el.