Társoldalunk:

Először nyert Egervárival idegenben a Diósgyőr

2016.04.16. 20:10

A Vasas 3-1-re kikapott a Diósgyőrtől szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában. A vendégcsapat először nyert idegenben a december végén kinevezett Egervári Sándor vezetőedző irányításával.

Eredmény, OTP Bank Liga, 30. forduló:
Vasas FC - Diósgyőri VTK 1-3 (0-1)
Illovszky-stadion, 1500 néző
v.: Erdős
Vasas: Hermány - Szivacski (Ferenczi, a szünetben), Korcsmár, Debreceni, Hangya (Preklet, 34.) - Vida, Berecz (Novák, 69.), Ristevski - Ádám M., Müller, Remili
Diósgyőr: Rados - Okuka, Lipták, Tamás M., Nemes - Egerszegi - Bognár I. (James, 42.), Koman, Elek Á. (Kovács G., 51.), Barczi (Novothny, 74.) – Bacsa
gól: Ferenczi (80.), illetve Egerszegi (19., 63.), Elek (48.)
kiállítva: Tamás M. (37.)

Többet birtokolta a labdát a Diósgyőr a mérkőzés elején, helyzeteket is kialakított, ezek egyikéből pedig megszerezte a vezetést. Fél óra elteltével némileg magára talált a Vasas, ezzel együtt emberelőnybe kerülve sem tudta nyomás alatt tartani az ellenfelét.

A szünet után is hasonló volt a helyzet, a különbség pedig előbb két, majd háromgólosra nőtt. 0-3 után is többször veszélyeztetett a DVTK, de végül a bennmaradásért küzdő hazai csapat szerezte a találkozó utolsó gólját: a pályaedző Ferenczi István 100. NB I-es találatát szerezte.