Társoldalunk:

Tisza-góllal verte az Újpestet a Debrecen

2016.04.16. 20:21

A Debrecen 1-0-ra nyert hazai pályán az Újpest ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában.

Eredmény, OTP Bank Liga, 30. forduló:
DVSC-TEVA - Újpest FC 1-0 (0-0)
Debrecen, 3274 néző
v: Vad II
DVSC: Verpecz - Jovanovic, Brkovic, Máté P., Korhut - Bódi (Tisza, 75.), Varga J., Szakály P. (Lázár P., 15.), Horváth Zs. (Djelmic, 31.) - Takács T., Holman
Újpest: Balajcza - Heris, Kecskés A., Litauszki, Mohl - Filkor (Sankovic, 73.), Cseke, K. Hazard, Windecker, Andric (Diarra, 57.) - Lencse (Kabát, 67.)
gól: Tisza (82.)
sárga lap: Máté P. (23.), Bódi (43.), illetve Litauszki (85.)

Unalmas, szinte eseménytelen első félidőt produkáltak a csapatok, amelyek közül a hazaiak csak nagyon lassan lendültek játékba. A Debrecen a 30. perc után élénkült meg, addig inkább az Újpestről szólt a mérkőzés. A kapu ugyanakkor egyik oldalon sem forgott komolyan veszélyben, így gól nélküli állással vonultak el a szünetre a felek.

A fordulás után kiegyenlített volt a csata, egy-egy lehetőség adódott a hazaiak és a vendégek előtt is, de a hajrá kezdetén úgy tűnt, pontosztozkodással zárul az összecsapás. A 82. percben azonban egy ritkán látható potyagóllal megszerezte a vezetést a DVSC, amely a hátralévő rövid időben megőrizte az ajándékba kapott előnyt, s így otthon tartotta a három pontot.