Óriási botrány az AS Románál

Francesco Totti, Luciano Spalletti, foci, AS roma
Roma's striker Francesco Totti (L) speaks with his coach Luciano Spalletti during a trainning session on the eve of the Champions league group D football match against Olympiakos at Karaiskaki stadium in Piraeus, near Athens, 17 October 2006. AFP PHOTO / Aris Messinis
Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülések szerint Francesco Totti és Luciano Spalletti feszült hangulatú vitába keveredett az Atalanta elleni mérkőzés után, ami a tettlegességig fajult. 

A Roma 2-0-s vezetésről kis híján elbukott Bergamóban, végül a hajrára becserélt Totti szép lövéssel alakította ki a 3-3-as végeredményt. A meccs után Spalletti nem volt elragadtatva csapatától, és az újságírók kérdésére azt válaszolta, „Totti nem változtatott meg semmit”, majd utalt arra is, hogy nincs minden rendben a játékos erőnlétével.

Totti az öltözőben szembesítette edzőjét a nyilatkozatával, és innentől egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg. Több római szurkolói oldal is azt írja,

a vita üvöltözéssé fajult, majd tettlegességre is sor került,

ugyanakkor ez utóbbit Spalletti közleményben tagadta.

Francesco Totti és Luciano Spalletti között egy ideje feszült a viszony Forrás: AFP/Aris Messinis

Abban minden híradás egyetért, hogy Spalletti keményen kritizálta a csapatát, miután zsinórban második meccsüket sem tudták megnyerni, és nem használták ki a 2. helyen álló Napoli botladozását. Totti és Spalletti között korábban is feszült volt a viszony, mert az edző nem játszatja annyit a kapitányt, amennyit ő játszani szeretne.