Társoldalunk:

Meghalt a pályán rosszul lett futballista Zalában

2016.04.24. 09:31

Mérkőzés közben rosszul lett a futballpályán a gyenesdiási sportkör 27 éves játékosa, akit a helyszínen újraélesztettek, a kórházban azonban nem sokkal később elhunyt - közölte a zalaifoci.hu információja alapján a Zalai Hírlap online kiadása.

A beszámoló szerint szombat délután félbeszakadt a Gyenesdiás-Böde megyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzés, mert a találkozó 65. percében a pályán rosszul lett az egyik játékos. A 28 éves Bernáth Dávidot a pályán félórás küzdelem árán sikerült a mentőknek újraéleszteniük, majd a keszthelyi kórházba vitték, ahol azonban elhunyt.

"Most sem fogtuk fel még a tragédiát. Dávid a héten ünnepelte a születésnapját, a meccs után szerettük volna kicsit megünnepelni. Az egész csapat le van sújtva, és minden családtagnak, hozzátartozónak, barátnak részvétünket fejezzük ki. Azon ritka fiatalok közé tartozott, akikből kevés van a mai világban" – tette hozzá Mosdósi Attila, a helyi sportkör elnöke a Zaol.hu-nak.

Bernáth Dávid a tragédiával záródó mérkőzésenForrás: Barka Andrea/Zalaifoci.hu

"Többen is szaladtak hozzá segíteni, majd megérkeztek a mentők is, akik a helyszínen sokáig küzdöttek Dávid életéért. Megrázó volt látni, ahogy a nagy autó "ringatózott" a pályán, ahogy a mentősök odabent tették a dolgukat" - hivatkozik Góth Imrére, Gyenesdiás polgármesterére a Zalaifoci.hu.