Társoldalunk:

Nem is bánná annyira a Barca Neymar távozását

2016.04.24. 11:50

A Barcelona komoly dilemmával küzd: eladják fiatal klasszisukat, Neymart, vagy inkább vállalják a történelmi eladósodás kockázatát, és tartsák meg a jelenleg meglepően szerény fizetést kapó játékosukat? 

A Barca jelezte Neymar ügynökének, hogy hamarosan szerződéshosszabbítási ajánlattal áll elő, ez azonban egyelőre nem történt meg, és ez a Sky Sports spanyol szakértője, több Barcelonával foglalkozó könyv szerzője, Guillem Balague szerint egyáltalán nem véletlen.

"A héten két barcelonai lap is arról írt, hogy Neymar sportemberhez méltatlan magánéletet él, és ezt több csapattársa is szóvá tette. A helyzet az, hogy a Barca sem igazán bánja, hogy ilyesmiket írnak a játékosról, hiszen nagyon nehéz helyzetben van a brazil megtartását illetően" - mondta Balague arra utalva, hogy a Barcelonának még nincs mezszponzora jövő évre, így komoly lyuk tátong a költségvetésen is.

NeymarForrás: AFP

"Azt sem jelenteném ki, hogy a klub egyértelműen el akarja adni Neymart. Szeretnék megtartani, és Neymar sem akar Angliába igazolni, de a klub már így is súlyos adósságokkal küzd, és ha kénytelenek lesznek versenyezni az angol klubok fizetésajánlatával, akkor soha nem látott mélységekbe zuhanna a klub anyagi mérlege" - tette hozzá Balague.

Rongyos heti 30 milla?

Neymar a státuszához képest meglepően keveset keres, mindössze heti 77 ezer fontot (kb 30 millió forint) kap a Barcától, ezzel a Premier League legjobban fizetett játékosai között a legjobb 30-ba is alig férne be. A ManUnited már jelezte, szívesen megnégyszerezné az összeget, így Neymar heti 300 ezer fontot vághatna zsebre Manchesterben.

A kivásárlási ára sem annyira vészes, durván 150 millióért elmozdítható a játékos, ugyanakkor Neymar ügynöke állítólag azt közölte a ManUniteddel, hogy nyitottak az üzletre, de csak akkor, ha a csapat jövőre elindulhat a Bajnokok Ligájában. A United jelenleg 5., négy ponttal van lemaradva az utolsó BL-helyen álló Arsenaltól.