Vágólapra másolva!
Hiába áll hat fordulóval a bajnokság vége előtt a feljutást jelentő második helyen a ZTE labdarúgócsapata, az utóbbi mérkőzések teljesítményét figyelembe véve a klubvezetés úgy döntött, Csank János edzőnek mennie kell.

Menesztette Csank János edzőt az NB II második, feljutó helyén álló ZTE. A 42 pontos labdarúgócsapat a legutóbbi öt bajnokijából hármat is elveszített, így a Mezőkövesd pontszámban utolérte, de a kisvárdaiak és a balmazújvárosiak is csak kettő, illetve három pontra vannak tőle.

„Csapatunk most már visszatérő sorozatos gyengébb teljesítménye miatt vezetésünk úgy döntött, hogy változtat a sport szakmai stáb összetételén. Megválunk Csank mestertől, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni az elmúlt 10 havi munkáját, amivel az elmúlt évekhez képest óriási előrelépést tettünk a felnőtt csapatunk és a stábjának a kialakításában... A 2015-ös őszi fél szezonban szervezetten és eredményesen játszó csapatunk volt, amit erre a tavaszi fél szezonra már nem lehet elmondani. Ettől függetlenül a céljaink nem változtak így keresnünk kell tovább a megoldásokat a kialakult helyzetre” – olvasható a klub honlapján.

Csank János Forrás: Sportklub

„A Mezőkövesd ellen, majd amikor kikaptunk a Váctól, lett meleg a helyzet. Úgyhogy nem lepett meg a klubvezetők lépése, hiszen régóta a futballban élek. A második helyen állunk, de nem akarok most belemenni a részletekbe, egyelőre túl friss minden. Én nem hibáztam, csináltam a dolgom a legjobb tudásom szerint” – nyilatkozta Csank a Zaol.hu portálnak.

A szakember elmondta, a stábja marad a klub kötelékében, ő még korábban megkérdezte, hogy az esetleges menesztése esetén ne álljanak fel önszántukból.

A hátralévő hat bajnokira az utánpótlás szakmai igazgató, ifj. Mihalecz István ül le a kispadra, munkáját Molnár Balázs és Csató Sándor pályaedző, Vlaszák Géza kapusedző és Gáspár László erőnléti edző segíti majd.

Edzőváltás Ajkán is

Edzőt váltott az NB II utolsó helyén álló Ajka labdarúgócsapata is, a klubvezetés ugyanis felmentette a munkavégzés alól Artner Tamás szakmai igazgatót. „A vezetés Haraszti Gergely pályaedzőt a következő bajnoki mérkőzésre való felkészítéssel megbízza, a vezetőedzői státusz betöltéséről később intézkedik. A sportszervezet vezetése továbbra is az NB II-es bajnokságban való bennmaradást tűzi ki a csapat elé elérendő célként, amihez kéri a szurkolók támogatását, közreműködését" – olvasható a klub honlapján.