Maradona nagyot rúgott a friss bajnok Juvéba

Tour of Dubai, Additional Photos falcan Tour of Dubai February 6 2016 Additional Photos Business Bay Stage Dubai UAE Diego Maradona maradona SQUARE FORMAT
Diego Maradona, a retired Argentine professional footballer, at the last fourth stage of the Tour of Dubai 2016, the 137km Business Bay Stage. Dubai, UAE. Saturday, February 6, 2016. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Napoli egykori csillaga, Diego Maradona szerint csak a hihetetlen szerencsének köszönheti a Juventus, hogy idén is megnyerte a Serie A-t.

A torinóiak aranyérme azt követően vált biztossá, hogy hétfőn a második helyezett Napoli 1-0-ra kikapott Rómában, így a Juve 12 pontos, behozhatatlan előnnyel tért rá az utolsó három bajnokira.

Maradona - aki 1987-ben és 1990-ben is bajnoki címet nyert a Napolival - nem gratulált a Zebráknak, akik pedig az utolsó 25 meccsükön mindössze két pontot veszítettek. Azt állította viszont, hogy a Napoli sokkal szebben futballozott, egyúttal megkérdőjelezte a bírók korrektségét.

Maradona most is a Napoli-szurkolók legnagyobb bálványa Forrás: AFP/Carlo Hermann

"Ha őszinte lehetek, el kell, hogy mondjam, hihetetlenül szerencsés volt a Juventus" - mondta Maradona a Piuenne TV-nek. "Amikor még aktív voltam, akkor is

Nem siránkozni szeretnék, csak az igazságot mondom arról, amit minden olasz tud. Valami nincs rendben a játékvezetőkkel."

Aztán rátért a szakmai kérdésekre: "A valódi különbség a kispadokon volt látható. Amikor a Napoli edzője, Maurizio Sarri végignézett a kispadon, nem volt annyi alternatívája, mint Allegrinek. A Napolinak ezzel együtt parádés idénye volt, sokkal jobb futballal rukkolt előt, mint a Juve."

Egy 2013-as kép a Napoli-lelátóról, a központban Maradona Forrás: AFP/ROBERTO SALOMONE/Roberto Salomone

Egy juvést azonban kiemelt az argentin világbajnok: "Amikor a Juve ellenfelei közel kerültek a kapuhoz, akkor ott volt

Ő döntötte el a szezont. Azt viszont nem hallgathatom el, hogy a Juvénak remek edzője (Massimiliano Allegri) és egy kiváló játékosokból álló kerete van."

Nem dicsérte viszont a Napoli elnökét, Aurelio De Laurentiist. "Amikor a Napolinak erősítésre lett volna szüksége, akkor nem tett semmit. A szurkolók ezt jól tudják. Nem vagyok sem De Laurentiisnek, sem más Napoli-vezetőnek a barátja, egyszerűen csak a legjobbat szeretném a csapat számára. Ebben az évben a szurkolók többet szerettek és többet is érdemeltek volna."

A Juventus sorozatban ötödik, összességében pedig 32. bajnoki címét szerezte meg.