Nem kérte a B próbát a Liverpool védője

Mamadou Sakho, FC Liverpool, foci
Liverpool's French defender Mamadou Sakho gestures during the group B, UEFA Europa League football match between Bordeaux vs Liverpool on September 17, 2015 at the Matmut Atlantique Stadium in Bordeaux. AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT
Vágólapra másolva!
Mamadou Sakho, a Liverpool FC francia válogatott labdarúgója nem kérte doppingmintája újravizsgálását. Az európai szövetség pénteken tájékoztatta a Liverpoolt, hogy a 26 éves futballista doppingvétséget követett el, mert olyan zsírégetőt szedett, amelynek egyik hatóanyaga tiltólistás.

A 28-szoros francia válogatott védő a klubjával közösen úgy döntött, hogy a vizsgálat lezárásáig nem lép pályára. Az UEFA egyelőre nem tiltotta el Sakhót, aki a BBC szerdai beszámolója szerint nem emelt kifogást az eredménnyel szemben, vagyis a keddi határidőig nem kérte a B minta vizsgálatát.

A hátvéd a mostani idényben várhatóan már nem játszhat.

Mamadou Sakho Forrás: AFP/Nicolas Tucat

Sakho csapattársát, Kolo Tourét 2011-ben - még a Manchester City játékosaként - hat hónapra eltiltották, amiért a felesége tanácsára olyan súlycsökkentő hatású vízhajtót szedett, aminek egyik összetevője tiltólistás. Hasonló büntetés esetén Sakho nem léphetne pályára a június 10-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon.