Társoldalunk:

A Roma legjobbja lesz Conte első londoni igazolása

2016.04.28. 08:39

Angol lapértesülések szerint létrejött a megállapodás a Chelsea és az AS Roma között: Antonio Conte első igazolása az olaszok belga középpályása, Radja Nainggolan lesz. 

A Chelsea-t az Eb után átvevő olasz menedzser már korábban is jelezte, hogy az egyik legfontosabb célpontja a belga középpályás lesz, és a pletykákra csak ráerősített, hogy a Roma sportigazgatóját, Walter Sabatinit néhány hete látták a Stamford Bridge-en.

Könnyen lehet, hogy nem is csak Nainggolanról beszéltek Londonban, hiszen Conte egy másik rómait is kinézett magának: Kosztasz Manolasz B megoldás, hiszen az első számú célpontja a középhátvéd posztjára egykori játékosa, Leonardo Bonucci volt, de a Juventus hallani sem akart a játékos eladásáról.

Radja Nainggolan Tottival ölelkezikForrás: AFP/Gabriel Bouys

Nainggolan érkezése azonban szinte biztos, az angol lapok azt is tudni vélik, hogy a Chelsea 36 millió eurót (28 millió font) fizet a Rómának a 27 éves, Ninja becenevű középpályásért, aki ötéves szerződést ír alá a londoniakkal.

A belga játékos igazi box-to-box középpályás, remekül védekezik, de a kapu előtt sem jön zavarba, ráadásul bődületes lövése van (bár a Napoli elleni rangadót egy okosan helyezett lövéssel döntötte el múlt héten). A szakértők szerint a játékstílusa illik a Premier League-hez, nem okoz majd gondot neki az átállás.