Társoldalunk:

Elrontotta Egervári ünnepét a Paks

2016.04.30. 21:32

A Paks 2-0-ra nyert a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 2015-16-os szezonjának szombati zárómérkőzésén. Egervári Sándor, a Diósgyőr vezetőedzője pályafutása 400. NB I-es mérkőzésén dirigált a kispadon.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Diósgyőri VTK - Paksi FC 0-2 (0-1)
Miskolc, 3268 néző
v.: Erdős
Diósgyőr: Rados (Antal, 76.) - Okuka, Lipták, Tamási, Nemes - Egerszegi, Nikházi (Ternován, 71.), Elek - Bognár I., Bacsa (Grumic, a szünetben), Barczi 
Paks: Molnár P. - Kulcsár D., Rodenbücher, Lenzsér, Báló - Koltai (Balázs Zs., 76.), Kecskés T., Papp K., Bertus, Szakály D. (Nagy R., 90+5.) - Bartha (Kővári, 90.)
gól: Bartha (45.), Kecskés T. (90+3.)
kiállítva: Bertus (79.)
sárga lap: Nikházi (71.), Okuka (72.), Lipták (90+4.) illetve Kecskés T. (43.), Rodenbücher (69.), Szakály D. (82.), Báló (90+4.)

Egészen az első félidő végéig szinte teljesen eseménytelenül telt a mérkőzés, amely a szünet előtt azonban megélénkült. A hazaiak két nagy helyzetet is kihagytak, a vendégek azonban nem hibáztak és Bartha révén előnybe kerültek.

Egervári Sándor: 400 NB I-es meccsForrás: Dvtk.eu

A fordulást követően magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Diósgyőr, előbb a félidőben csereként beálló Miroslav Grumic, majd Nikházi Márk is a kapuba talált, de előbbi gólját kezezés, utóbbiét pedig les miatt nem adta meg a játékvezető. A folytatásban a hazaiak közül Barczi Dávid, majd a válogatott Elek Ákos is közel járt a gólszerzéshez.

A hajrára Bertus Lajos kiállítása miatt még emberelőnybe is került a Diósgyőr, de ezen az estén még a legnagyobb helyzeket sem tudta értékesíteni, Egerszegi Tamás például két méterről a kapufát találta el. 

A hosszabbításban a Paks Kecskés Tamás révén beállította a végeredményt.