Társoldalunk:

Még vitáznak, ország-e Gibraltár

2016.05.02. 17:54

A nemzetközi Sportdöntőbíróság hétfőn arra kötelezte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséget, hogy vizsgálja felül Gibraltár tagfelvételi kérelmét és mielőbb terjessze kongresszusa elé.

A CAS közleménye szerint a FIFA kongresszusának "késedelem nélkül meg kell tennie minden szükséges intézkedést, hogy teljes jogú tagnak ismerje el Gibraltárt". A gibraltári szövetség a FIFA végrehajtó bizottságának 2014 szeptemberében hozott döntése ellen tiltakozva fordult a CAS-hoz: akkor a FIFA vezető testülete visszautasította a felvételi kérelmet.

Az európai szövetség (UEFA) 2013 májusában vette fel tagjai közé Gibraltárt, amelynek nemzeti csapata a franciaországi Európa-bajnokság selejtezősorozatában debütált is: pont nélkül utolsóként zárt a D csoportban, amelyből a vb-címvédő Németország és Lengyelország jutott ki a kontinensviadalra.

A gibraltári válogatott: Roy Chipolina, Scott Wiseman, David Artell, Joseph Chipolina, Ryan Casciaro, goal keeper Jamie Robba, (első sor, balról jobba) Lee Casciaro, Brian Perez, Liam Walker, Jack Sergeant, Jean Carlos GarciaForrás: AFP